Medvesaljától a Salgó váráig a Hazajáróval

Medvesaljától a Salgó váráig a Hazajáróval

Újra Medvesaljára látogatnak barátaink a Hazajárós fiúk Kenyeres Oszkár és Jakab Sándor. Ezen az őszi túrán egy határon átívelést hozunk össze, amely Medvesaljáról indul és a Salgói várban csúcsosodik ki. Utunk során megnézzük a Vecseklői Petőfi szobrot, Tajti tavat és innen átkelve a határon elérünk közép Európa legnagyobb kiterjedésű vulkáni bazalt fennsíkjára a Medves fennsíkra. Ha minden jól megy egy kis meglepetésben is részünk lehet, ezért hozzon magával   mindenki fejlámpát vagy elem lámpát és egy könnyű bicajos sisakot. Mikor elérjük Salgóbányát már látni fogjuk a fölénk magasodó Salgói várat, mely aznapi úti célunk. Viszont mielőtt ide felkapaszkodunk még egy kitérőt teszünk a Boszorkány kőre. A Salgói vár gyönyörű körpanorámás kilátást biztosít, amennyiben az időjárás kedvezően alakul számunkra. Túránk végén visszatérünk Salgóbányába, ahol autóbusz vár majd bennünket és így kényelmesen térünk vissza kiindulási helyünkre.

Bővebben

Nyári Pilisi Poroszkáló

Nyári Pilisi Poroszkáló

Nyári Party-Túra – Poroszkáló Teljesítménytúra

Rajt helyszíne: Dobogókő, Báró Eötvös Loránd menedékház
Rajt és regisztráció: 7:30 – 8:45 óráig

Cél: 18:00 óráig Dobogókő, Báró Eötvös Loránd menedékház

Bővebben

Tavaszi Pilisi Poroszkáló

Tavaszi Pilisi Poroszkáló

Folytatjuk a PILISI Poroszkáló Teljesítménytúra Sorozatunkat!
👉 2022. április 30.
Díjazás: Jelvény és Oklevél * A túra az ALBA KUPA Sorozat része!
📌 Indulás-RAJT: Dömös – Petőfi tér, Napfény presszó 7:30 – 8:45
🤸‍♂ Túra táv: 12 km / szint 400 m * 28 km / szint 1090 m
Útvonal:
12 km táv: Dömös – Körtvélyes – Rám hegy – Júlia forrás – Lukács árok – Dömös
28 km táv: Dömös – Körtvélyes – Szakó-nyereg – Pilisszentlélek – Dobogókő – Király kúti vadászház – Hubertusz vh. – Dömös
Túra díja: 12 km: 1000 Ft,-
28 km: 1500 Ft,-
TTT pontszerző túra
A RÉSZVÉTEL JELENTKEZÉSHEZ, NEVEZÉSHEZ KÖTÖTT!
☎ Jelentkezés: +36 20 506 4529 *
PARKOLÁS: Dömös hajóállomás parkoló (ingyenes) https://goo.gl/maps/NXysKibWWtGTZvfD
vagy Dömös Önkormányzat környéki parkoló (fizetős) https://goo.gl/maps/M8sJhL9B9mVGXasE8
Téli Pilisi Poroszkáló

Téli Pilisi Poroszkáló

Az Alba Túrakör nagy szeretettel vár minden érdeklődőt február 26-án 10 és 26 kilométeres teljesítménytúrájára! A túra egyben az Alba Kupa túrasorozat része! A túra előtti este Piliscséven Hazajáró közönségtalálkozót tart a Hazajáró Egylet és legújabb szövetséges egyesületünk, az Alba Túrakör!

Bővebben

Boldog Özséb nyomában

Boldog Özséb nyomában

A Mária Út Közhasznú Egyesület megszervezi a Teljesítménytúra Boldog Özséb nyomában elnevezésű túrát, melyre szeretettel invitál minden természetjárót. A túra két útvonalon, végig jelzett utakon fog megvalósulni. A túra a Mária Kupa része is. Bővebben

Bükk-fennsíki hétvége

Bükk-fennsíki hétvége

Idén új helyszínen kerül megrendezésre a Kaptárkő Egyesület és a Hazajáró Egylet immár 7. közös hétvégéje, ugyanis a jól megszokott Várkút helyett ezúttal a Bükk szívében található Répáshután lesz a hétvége szállása és innen indulnak túráink a Bükk-fennsíkra és a bükki kövek vonulatára szombaton és vasárnap is.

Bővebben

Királyi ereklyék nyomában – Balaton-felvidék

Királyi ereklyék nyomában – Balaton-felvidék

A Mária Út Közhasznú Egyesület a Hazajáró Honismereti és Turisztikai Egylettel együttműködve megszervezi a Királyi ereklyék nyomában teljesítménytúrát, melyre szeretettel invitál minden természetjárót.

Teljesítménytúra a Balaton-felvidéken a Magyar Királyi Család ereklyéit őrző Szent Jobb Kápolnához. A Budai-vár ostromában megsérült Szent Jobb Kápolnát az 1950-es években a pusztulás elől menekítettek Balatonalmádiba. Az eredeti formájában megtekinthető kápolnában Szent István, Szent Imre és Boldog Gizella ereklyéi tekinthetők meg.

Bővebben