Tevékenységeink

Tevékenységeink

A kárpát-medencei magyarság kulturális örökségének ápolása; a magyar örökséghez tartozó tájegységek természeti, turisztikai, történelmi, kulturális, vallási és szellemi értékeinek számba vétele, megóvása; ezen értékek minél szélesebb körben történő megismertetése, a tájegységekre történő túrák, zarándoklatok és utazások szervezésével a természet- és a hazaszeretet erősítése; az adott tájegységekre jellemző néprajzi értékek bemutatása.

Jelvényszerző-mozgalom kiírása annak érdekében, hogy a résztvevői minél több „Hazajáró látnivalót” meglátogassanak, bebarangolják a Kárpát-medence tájait és megismerjék történelmi hazánk természeti- és kulturális értékeit, történelmi emlékeit és az ott élő emberek mindennapjait.

Az adott tájegységekre jellemző hagyományos életmódok, tevékenységek újraélesztése, népszerűsítése, megerősítése és tovább adása.

Az egészséges életmód és a szabadidősport népszerűsítése, a sportos, önellátó és kalandos túlélő szemlélet kialakítása, bemutatása. Táborok, kalandtúrák szervezése.

Az épített örökség és természeti környezet védelme, menedékházak és túraútvonalak felújítása, karbantartása, fejlesztése.

A nevelés és oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés keretében a haza- és természetszeretetre, a sportos és egészséges életmódra, a test, a szellem és a lélek ápolására irányuló képzések és programok szervezése.

A nemzetrészek között erős lelki, szellemi és gazdasági kapcsolatok építése.

Utazások, táborok, túrák, közönségtalálkozók és az egyéb rendezvények szervezése.

Az egyesület céljait és tevékenységet népszerűsítő elektronikus és nyomtatott kiadványok kiadása és terjesztése.