Eseménynaptár

  Hazajáró Egylet programjai
  Közönségtalálkozók
  Partnerek programjai
  Hazajáró műsorok
  Elmúlt események mutatása
 • 2022. szeptember 24. szombat 9:00 - 18:00

  Zempléni kalandozások

  Zempléni-hegység

  Zemplén kalandparkból indulunk, majd a Magas-hegy 514 méteres csúcsán pihenünk meg. Érintjük a Kecske és Tatárka hegyeket, végül a Megyer hegyi tengerszemhez érkezünk. Innen szervezett busszal utazunk vissza a kalandparkba. Mivel Kárpátaljáról rengetegen kényszerültek elhagyni szülőföldjüket, ezért a túrának nem titkolt célja összehozni egy közös túrára a régi tagtársakat is. Szeretettel várunk mindenkit!

 • 2022. október 1. szombat 9:00 - 17:00

  Őrvidéki Hazajáró Túra

  Őrvidék

  A Hazajáró Egylet és a Területi Honvédelmi Klub közös túrája a Lánzséri-hegység magyar emlékeit és természeti értékeit fűzi fel egy 20 km-es vezetett túra keretében.

 • 2022. október 2. vasárnap 7:00 - 19:00

  Királyi ereklyék nyomában – Balaton-felvidék

  Balaton-felvidék

  A Mária Út Közhasznú Egyesület a Hazajáró Honismereti és Turisztikai Egylettel együttműködve megszervezi a Királyi ereklyék nyomában teljesítménytúrát, melyre szeretettel invitál minden természetjárót. Teljesítménytúra a Balaton-felvidéken a Magyar Királyi Család ereklyéit őrző Szent Jobb Kápolnához. A Budai-vár ostromában megsérült Szent Jobb Kápolnát az 1950-es években a pusztulás elől menekítettek Balatonalmádiba. Az eredeti formájában megtekinthető kápolnában Szent István, Szent Imre és Boldog Gizella ereklyéi tekinthetők meg.

 • 2022. október 7. péntek 18:00 - 2022. október 9. vasárnap 13:00

  Bükk-fennsíki hétvége

  Bükk-hegység

  Idén új helyszínen kerül megrendezésre a Kaptárkő Egyesület és a Hazajáró Egylet immár 7. közös hétvégéje, ugyanis a jól megszokott Várkút helyett ezúttal a Bükk szívében található Répáshután lesz a hétvége szállása és innen indulnak túráink a Bükk-fennsíkra és a bükki kövek vonulatára szombaton és vasárnap is.

 • 2022. október 22. szombat 7:00 - 19:00

  Medvesaljától a Salgó váráig a Hazajáróval

  Egyházasbást

  Újra Medvesaljára látogatnak barátaink a Hazajárós fiúk Kenyeres Oszkár és Jakab Sándor. Ezen az őszi túrán egy határon átívelést hozunk össze, amely Medvesaljáról indul és a Salgói várban csúcsosodik ki. Utunk során megnézzük a Vecseklői Petőfi szobrot, Tajti tavat és innen átkelve a határon elérünk közép Európa legnagyobb kiterjedésű vulkáni bazalt fennsíkjára a Medves fennsíkra. Ha minden jól megy egy kis meglepetésben is részünk lehet, ezért hozzon magával   mindenki fejlámpát vagy elem lámpát és egy könnyű bicajos sisakot. Mikor elérjük Salgóbányát már látni fogjuk a fölénk magasodó Salgói várat, mely aznapi úti célunk. Viszont mielőtt ide felkapaszkodunk még egy kitérőt teszünk a Boszorkány kőre. A Salgói vár gyönyörű körpanorámás kilátást biztosít, amennyiben az időjárás kedvezően alakul számunkra. Túránk végén visszatérünk Salgóbányába, ahol autóbusz vár majd bennünket és így kényelmesen térünk vissza kiindulási helyünkre.

 • 2022. október 29. szombat 7:00 - 19:00

  Börzsöny Vándortúra

  Börzsöny

  A Börzsöny Vándortúra immár majd negyedszázada igyekszik elkalauzolni a túrázót a Börzsöny vadregényes tájaira. Már csak néhány település maradt, ami nem volt még házigazdája a Vándortúrának. Köztük van Nógrád is, ahonnan 24. alkalommal indul útjára túránk, hogy a Csóványost is érintve oda is térjen vissza. Várunk nagy szeretettel!

 • 2022. október 30. vasárnap 7:30 - 16:00

  Őszi Hazajáró Túra – Strahl Zoltán Emléktúra

  Visegrádi-hegység

  A Hazajáró Egylet minden évszakban gyalogtúrát szervez valamelyik hazai hegységünkben. Őszi túránk immár hagyományosan a Visegrádi-hegységben kerül megrendezésre, amely érinti a Prédikálószéket, a Vadálló-köveket és a Rám-szakadékot is.

 • 2022. november 5. szombat 7:00 - 21:00

  Áprily Lajos Emléktúra

  Visegrádi-hegység

  A 12, 26 és 45 kilométeres túrák célja, hogy Áprily Lajos Visegrádhoz és környékéhez kötődő emlékeinek bejárásával méltó módon emlékezzünk meg a költő életművéről, természet- és hazaszeretetéről.

 • 2022. november 12. szombat 8:00 - 17:00

  Bethlen Gábor Emléktúra

  Bihar-hegység

  Részletek hamarosan!

 • 2022. december 10. szombat 6:00 - 20:30

  19. Börzsöny Vulkántúra

  Börzsöny

  Igen csak erőt próbáló, hagyományos téli túránkra invitálunk Benneteket immár 19. alkalommal egyik kedvenc hazai hegységünkbe, a Börzsönybe. A túra célja, hogy a résztvevőket végig kalauzolja a miocén kori vulkán kalderáján, és egyben tisztelegjen a nagyszerű ember és geológus Breuer László, alias SUMI emléke előtt. A túrán való részvétel online nevezéshez kötött.

One thought on “Eseménynaptár

Comments are closed.