Jelvényszerző mozgalom

Jelvényszerző mozgalom

„A HAZAJÁRÓ NYOMÁBAN”

A Hazajáró Honismereti és Turista Egylet (HHTE) útjára indítja a Hazajáró Jelvényszerző Mozgalmat (HJM).

A Mozgalom célja, hogy résztvevői minél több „Hazajáró látnivalót” meglátogassanak, bebarangolják a Kárpát-medence tájait és megismerjék történelmi hazánk természeti- és kulturális értékeit, történelmi emlékeit és az ott élő emberek mindennapjait.

A látnivalók, amelyeket résztvevőknek meg kell látogatni, a „Hazajáró” című honismereti és turisztikai magazinműsorban bemutatott helyszíneken találhatók. Ezeket a látnivalókat a Mozgalom kiírásában részletezett lista fogja tartalmazni.

A Mozgalom teljesítése, a különböző minősítésű fokozatok elérése nincs korhatárhoz, állampolgársághoz, határidőhöz kötve, történhet csoportosan, vagy egyénileg, tetszőleges sorrendben, a kulturális látnivalók esetében bármilyen közlekedési eszközzel, a természeti látnivalók esetében gyalog, kerékpárral vagy sível.

A teljesítést, a látnivalók meglátogatását a résztvevőknek hitelt érdemlően, általában a látnivalót és a résztvevőt együtt ábrázoló fényképpel kell igazolnia. A HHTE visszamenőleg is elfogadja teljesítésnek, ha a résztvevő már e Mozgalom kiírása előtt meglátogatott Hazajáró látnivalókat. A teljesítés elfogadását követően a HHTE igazolja a teljesítést és ünnepélyes keretek között, legalább évente, általában a Hazajáró Találkozó alkalmával adja át az – adott fokozatra érvényes – oklevelet és a sorszámozott jelvényt.

A HHTE a teljesítőkről nyilvántartást vezet. A különböző fokozatot elérő teljesítők jogosultak a „Bronz/Ezüst/Arany/Gyémánt Fokozatú Hazajáró” cím használatára.