Zemplén Kalandpark – Sátoraljaújhely

Zemplén Kalandpark – Sátoraljaújhely

Uticélok / Felvidék / Zemplén

Hazajáró Pont
Kártyaelfogadó hely

Kedvezmény

Egyesületi tagok számára

Élményelemek, Szállás: 10%

Kapcsolat


3980 Sátoraljaújhely
Torzsás út 25.
(Magyarország)

GPS: 48.41292, 21.63902

Telefonszám:

+36 21 345-7070 (vezetékes)

Weboldal:

http://www.zemplenkalandpark.hu/

E-mail:Sátoraljaújhely ma az ország legészakibb városa.Városunk a zempléni táj központja szerencsésen megőrizte tiszta levegőjét, és természeti környezetét. A fölötte magasodó hegyek vulkáni eredetűek, formájukat az idelátogatók az olaszországi Vezúvéhoz hasonlítják, a városközpont pedig mindmáig megőrizte a felvidéki kisvárosok jellegzetes hangulatát. A város és a térség egyik legnagyobb jelentőségű beruházása a Zemplén Kalandpark, amely mára már 9 teljesen új attrakciót, számos új épületet és új utat foglal magába. A beruházás részben Európai Uniós pályázati forrásból, részben Sátoraljaújhely Város Önkormányzata saját forrásából valósult meg. Első elemét – a bobpályát – 2009. július 20-án adta át a város polgármestere, Szamosvölgyi Péter.

Sátoraljaújhely városa büszkélkedhet Magyarország leghosszabb ülőszékes libegőjével is. A libegő pálya hossza 1332 m, tengerszint feletti magasság 250-480m, és közel 200 utast tud szállítani egy időben. A  libegő felső állomásnál  egy többszintes, újonnan épült kilátóból lehet megcsodálni Zemplén fővárosát, Sátoraljaújhelyt és a környező vidéket. A Szár-hegy és Magas-hegy közötti 1036 métert a Dongó nevű üvegpanorámás zárt kabinban lehet megtenni. A kabinokban utazók a panoráma ablakokon kitekintve egy párhuzamos kötélzetet láthatnak (ez a “Sólyom”), melyen az extrém kalandra vágyók 80 km/órás sebességgel egy átcsúszó kötélpályán is megtehetik a csaknem másfél km-es távot! Az extrém kötélpálya  hazánkban szintén egyedülálló, Európában egyelőre csak az alpesi területek ismert. 2016. június 1-től már két átcsúszópályát használhatnak kedves vendégeink. A “Sólyom 2” párhuzamosan a “Sólyom 1” mellett van, így lehetséges hogy egyszerre két személy tud átcsúszni a Szár-hegyre! Az élményét minden vállalkozó szellemű vendég haza is viheti, hiszen az extrém átcsúszó pályához automata fotó-berendezés is csatlakozik, valamint GoPro rendszerű akció-kamerákkal vehető filmre a száguldás!

Ezek mellett a Kalandparkban még számtalan élményelem vár bennünket: a bobpálya 2275 méteres hosszúságával az ország és a térség leghosszabb pályája. Egy abszolút biztonságos négy csövön rögzített bob kocsival történik a lecsúszás. Minden utas önállóan irányítja a bobot, amely 37 km/órás sebességnél automatikusan lefékeződik, ezzel is garantálva a csúszás biztonságát. A pálya adottságai, elhelyezkedése, szépsége felejthetetlen élményt nyújt a száguldás kedvelőinek.

De van mászófal, gör- és műjégkoripálya, kalandtúra pálya, sípálya, Tubby-pálya, tanösvény, játszótér és egy Turistaszálló is.