Vukovári Magyarok Egyesülete – Vukovár

Vukovári Magyarok Egyesülete – Vukovár

Uticélok / Délvidék / Szlavónia

Hazajáró Pont
Kártyaelfogadó hely

Kedvezmény

Egyesületi tagok számára

Aperitiv, üdítő: ajándék

A kiállítás megtekintése: Becsületkassza alapján

Kapcsolat


Kapcsolattartó: Jakumetovics Rozália

32000 Vukovár
Marina Drzica 7.
(Horvátország)

GPS: 45.35683, 18.99178

Telefonszám:

00 385 99 592 6889


E-mail:A Duna partján fekvő Vukovár igen apró magyar közösséggel rendelkezik, akiket a 2008-ban alakult Vukovári Magyarok Egyesülete fog össze. Az Egyesületben pezsgő magyar élet folyik, hiszen tagjai nagy hangsúlyt fektetnek a hagyományőrzésre és a magyar nyelv ápolására. Az Egyesület központja a vukovári Magyar Ház, ahol szinte minden nap összejönnek a helyiek, akár az asszonykórus próbáira vagy egy kis közös sütés-főzésre.

Az Egyesület minden évben részt vesz a májusban megrendezésre kerülő vukovári Városnapokon, amire lángossal és kürtőskaláccsal készülnek. A helyi magyarok legnagyobb és legnépszerűbb rendezvénye a minden év februárjában megrendezésre kerülő Vukovári Magyar Bál.

A vukovári magyarok híresek határtalan vendégszeretetükről, így bejelentkezés alapján minden oda érkező hazajárót szívesen látnak a Magyar Házban, ahol egy kiállítás keretein belül megismerhetik, hogy régen hogyan éltek a magyarok itt, Vukováron, valamint betekintést nyerhetnek a helyi közösségi életbe. Ha valaki megéhezne, aza a városi standokon vagy akár a Magyar Házban is vehet egy lángost vagy egy kürtőskalácsot.

A helyi magyarok tevékenységét az Egyesület Facebook csoportjában lehet nyomon követni: https://www.facebook.com/groups/293459114055040/about/