Őszi Hazajáró Túra a Visegrádi-hegységben – Strahl Zoltán emléktúra

Őszi Hazajáró Túra a Visegrádi-hegységben – Strahl Zoltán emléktúra

Október 29-én, vasárnap az előző napi Börzsöny Vándortúra után egy, talán még szenzációsabb időjárási körülmények között került megrendezésre az Őszi Hazajáró Túra a Visegrádi-hegységben.

A Strahl Zoltán emlékére rendezett túra távja 15,2 km volt a GPS szerint, amihez 811 m szintemelkedés társult. Immár ötödik alkalommal vettem részt rajta és általában mindig nagyon látványos a leereszkedett pára, a felhők fölötti túrázás. A dobogókői rajtban reggel korán megérkeztünk, még csak pár ember lézengett a turistaház környékén. Fél 8-as indulással nekivágtunk az útnak.

Elsőként leereszkedtünk a Király-kúthoz, ahol az első ellenőrzőponton a pálinkás frissítés után az Akasztó-hegy következett. Innen Prédikálószékre sétáltunk át, a szokásos második ellenőrzőpontra, ahol – mint minden évben – lélegzetelállító látvány tárult a szemünk elé s mindez a látványvilág lefelé a Vadálló-köveknél is végigkísért minket. Leérve a Szentfa-kápolnánál az ácsi Természetjáró Bakancsos Klub által fenntartott harmadik ellenőrzőpont és egyben frissítőpont működött zsíros kenyérrel, szörppel és ismételten finom pálinkával.

Ezúton is köszönjük szépen nekik a nagyszerű vendéglátást! A Rám-szakadékban abszolút nem volt tömeg, talán 3-4 emberrel találkoztunk bent. Így nagyon élvezhető volt. Utána még egy hosszas emelkedés következett a hegygerincre, majd vissza a célba a Dobogókőre. Ez nem egy hosszú túra, de annál látványosabb és szintemelkedés azért van benne szépen. A turistaházban még frissítettünk egyet, majd elindultunk hazafelé. Nagyszerű túra volt, köszönjük a szervezést!

A beszámolóért külön köszönet Kormos Istvánnak.