Malomkert Fogadó – Felsőcsernáton

Malomkert Fogadó – Felsőcsernáton

Uticélok / Székelyföld / Háromszék

Látnivaló
Hazajáró Pont
Kártyaelfogadó hely

Kedvezmény

Egyesületi tagok számára

Szállás: 10%

Kapcsolat


Kapcsolattartó: Szőcs László

527070 Felsőcsernáton
982-es szám
(Románia, Kovászna megye)

GPS: 45.99485, 25.99108

Telefonszám:

+40 267367515
+40 744274829
+40 744168601

Weboldal:

http://www.malomkert.ro

E-mail:A Malomkert

A Malomkert működtetője a Holnap Egyesület szociális vállalkozás, mely öt másik romániai megyében található civil szervezettel közösen részesült támogatásban az Európai Uniótól, a RESoRT – A Hagyományokon Alapuló Vidéki Szociális Vállalkozások Hálózata című programon keresztül. A projekt révén egy rusztikus, de ugyanakkor modern turisztikai központot hoztak létre.
A turisztikai központ szociális vállalkozásként működik, különböző szolgáltatásokat nyújt, ugyanakkor arra is törekszik, hogy működésével több társadalmi problémára is megoldást találjon. Fő üzleti célja között megtalálhatóak például a fenntarthatóság, az értékmentés, a hagyományőrzés, a környezetvédelem, a foglalkoztatások bővítése és a szociális ellátás minőségének javítása. Jelenleg négy hátrányos helyzetű személyt alkalmazott az egyesület.
Ez a típusú program beépül a korábban elkezdett népművészeti, népi mesterségeket és népszokásokat életben tartó folyamatok sorába (házi laskakészítés, kenyérsütés, gyógynövénygyűjtés, és -hasznosítás, zakuszka-eltevés, hecserlifőzés, savanyúságkészítés, szörpök, erdei gyülmölcsök gyűjtése és konzerválása, rongyszőnyeg-készítés, mézeskalácsok készítése).
Az egyesület célja, hogy a Malomkertben a munkahelyteremtés, a helyi értékek megmentése, átadása, a jövedelemszerzés, annak visszafordítása, a szociális vállalkozások keretében megvalósuljon.