Újra lobog az országzászló Visegrádon – Zsitvay Tiborra emlékeztünk

Újra lobog az országzászló Visegrádon – Zsitvay Tiborra emlékeztünk

A Hazajáró Egylet kezdeményezésére, a Visegrádi Mátyás Király Múzeum, Visegrád Város Önkormányzata, a Szent György Lovagrend és a Mátyás király Cserkészcsapat közreműködésével július 9-én újra felvontuk az Országzászlót a visegrádi dunai toronynál.

A félárbócon lobogó Országzászlót 80 évvel ezelőtt avatták fel, Zsitvay Tibor politikus, turista, egyben Visegrád mecénása kezdeményezésére. A nemzeti összetartozást jelképező és Trianon tragédiájára emlékeztető zászló újra felvonásának ünnepségén  a felvidéki Kalondáról érkezett palóc barátunk, Papp Sándor mondott beszédet.
Az emléknap nap a Zsitvay Tibor halálának 50. évfordulója alkalmából megrendezett jubileumi emlékkonferenciával kezdődött.
Délután a Magyar Turista Egyesület képviselője, Vuray György és a Hazajáró Egylet elnöke, Moys Zoltán vezetésével 5,5 km-es Zsitvay-emléktúrát szervezett a Mátyás-emlékmű – Görgey-bérc – Zsitvay-kilátó – Zsitvay villa útvonalon. Megtisztelő volt számunkra, hogy mindvégig velünk voltak Zsitvay Tibor unokái is.