Sikeres Őszi Hazajáró túra a Visegrádi-hegységben

Sikeres Őszi Hazajáró túra a Visegrádi-hegységben

IMG_9898Az ősz a legszebb arcát mutatta a Hazajáró Egylet első túráján, október 3-án, Dobogókőn. 330-nál is több természetkedvelő látogatott ki a Visegrádi-hegységbe, hogy együtt túrázhasson a Hazajáró műsor készítőivel, és találkozzon azokkal, akik szintén rajongói a Kárpát-medencét bejáró műsornak. Kora reggeltől megtöltötte a Zsindelyes Vendégház környékét a tömeg, akik választhattak, hogy a kisgyerekes családoknak, ill. kezdőknek ajánlott könnyebb, 3 km-es, vezetett túrán, vagy a nagyobb kihívást jelentő 17 km-es terepen mennek végig. Elmondhatjuk, hogy jó ötlet volt a családokra is gondolni, mert nagy sikere volt a rövidebb távnak is, ahol személyesen Kenyeres Oszkár és Moys Zoltán vezetésével járhatták be a gyönyörű tájat a résztvevők.

DSC09565A nagyobb távot 273 sportember teljesítette, kiérdemelve ezzel az oklevelet és a kitűzőt. A vállalkozó kedvűek akár teljesítményfokozóhoz is hozzájuthattak, hiszen minden állomáson, és a célban is kínálta magát egy-egy jófajta, tájjellegű, a Kárpát-medence ízeit idéző házi pálinka.

DSC09647Szép nap volt, kitűnő kirándulóidő, de ezúttal nem csak az időjárás tisztelt meg minket, hanem a barátok, harcostársak, sorstársak is, a Kárpát-medence minden szegletéből, az ellenőrzőpontokon ugyanis több elszakított terület is képviselte magát. A Király-kúton gyimesi barátunk, André Csaba népviseletben és furulyával fokozta a hangulatot. A Prédikálószéken a Hazajáró Jakab Sándor és Roskó János Felvidéket képviselték. A Szentfa kápolnánál délvidéki testvéreink, Faragó Zoltán és Vörös László többek között helyi házi fánkkal népszerűsítették szülőföldjüket. Az Árpád-vár alatt Csengery Attila a helyhez méltón Árpád-kori harcosnak öltözve képviselte Kárpátalját.

IMG_9987A túra végén kellemes fáradtsággal a lábakban, de meghitt hangulatban nézhették a résztvevők a Hazajárók meglepetés filmjét, és rendhagyó közönségtalálkozó keretében beszélgethettek a hiánypótló sorozat készítővel.

Köszönjük, hogy itt voltatok, köszönjük, hogy együtt lehettünk! Találkozzunk a legközelebbi alkalommal is, október 24-én, a Börzsöny vándortúrán!

Külön köszönet Székely Andrásnak, Szekretár Enikőnek és Veres Gábornak a képekért!