Látogatás a Viharsarokban

Látogatás a Viharsarokban

Nem oly rég térképre vittük hol tartottunk közönségtalálkozót az elmúlt 5 esztendőben, és örömmel nyugtáztuk, hogy a majd 300 előadásunk alkalmából Baranya kivételével minden anyaországi megyében jártunk, de a határon túli magyarlakta területeken is mindenütt voltunk már. Nagyon sok helyen már kétszer, sőt háromszor is megfordultunk; Bonyhád, Siófok, Eger, Zalaegerszeg, Debrecen, Sátoraljaújhely, Csongrád, Ács, Edelény, vagy az Ipoly mente, a Kiskunság, a Csallóköz, a Bácska, vagy éppen a Mátravidék esetében sok helyütt ez egy turista vagy civil egyesület többszöri meghívásának, vagy éppen sok itt élő erdélyi invitálásának köszönhető.

Békéscsabára is egy turista csapat, az itt székelő Bihari Túrák Egyesület meghívásra érkeztünk február 7-én – négy esztendő alatt immár harmadszor! Bihari barátaink már több Hazajáró filmben kalauzoltak bennünket nem csak bihari, hanem más erdélyi tájakon, így ideje volt már, hogy ezt a barátságot egy szövetségkötéssel pecsételjük meg.

 

 

Viszont, ha már hivatalossá válik a megállapodás, illő azt egy túra köré kerekíteni, ezért tettünk egy rövid, 7 kilométeres sétát a békéscsabai Csaba Parkból az Élő-víz érintésével a pósteleki Széchenyi-Wenckheim kastélyhoz. Szinte végig a Csabai Körtúra piros jelzésén haladt a körülbelül 20 fős túracsapat, míg a februári esős napon megérkezett a kastélyhoz. Maga a környezet valószínűleg minden évszakban szebben festett volna, de ezen a napon nem feltétlen a látványon, sokkal inkább a közösségi élményen volt a hangsúly.

A túra után volt egy jelenésünk a 7.tv stúdiójában, ahol interjút adtunk a Csabai Forgatag című műsorban.

Este aztán annak ellenére megtelt a Csabagyöngye Kulturális Központ, hogy a közönségtalálkozóval egy időben a Békéscsaba női röplabda csapata játszott sorsdöntő európai kupameccset. Mondjuk ez Békéscsaba esetében nem meglepetés, itt minden alkalommal sokan kíváncsiak a Hazajáróra. Az est témája a Hazajáró VI. évadja volt, a csúcspontja pedig a Bihari Túrák Egyesület és a Hazajáró Egylet közti szövetségi megállapodás megkötése. Reméljük, sokáig élvezi mindkét egyesület ennek a barátságnak a gyümölcseit!