Hazatérés a Börzsönybe

Hazatérés a Börzsönybe

Hogy a football 55 év után valóban hazatér-e Angliába, az majd vasárnap későeste kiderül, ám az már bizonyosság, hogy a Hazajáró túrák 8 hónap után ismét hazatérhettek a Magas-Börzsöny bérceire!

Nyolc hónap. Ennyi idő telt el az utolsó Börzsönyben rendezett túránk óta, így alaposan fel kellett frissíteni az emlékeket, hogy hol is tároljuk a rendezéshez használt bélyegzőket, molinókat és a többi fontos eszközt, amelyek nélkülözhetetlenek a Kaldera 25 lebonyolításához. Magát a távot most nem kellett külön bejárni, hisz hetente, kéthetente megfordultunk a Vulkántúra kistestvérének útvonalán, így jólesően konstatálhattuk, hogy a tereppel ezúttal nem lesz gond. Ami még nehézséget okozott a felkészülésben, az a magyar-francia meccs, amely június 19-én sok tagtársunkat a Puskás stadionba szippantott. Ezért is külön köszönet Fórizs-Kun Eszternek, Fűri Lászlónak és Jakab Sándornak, akik az ellenőrző pontokon osztották a pecséteket és a bíztató szavakat.

A nem szokványos előzmények után izgatottan érkeztünk Kemencére, ahol az idei évben a Gabó Fagyizó volt a Kaldera 25 teljesítménytúra és a 12 kilométeres vezetett túra házigazdája. Előbbire 125-en sereglettek össze, köztük sok régi motoros a teljesítménytúrás szcénából illetve sokan a Hazajáró Egylet soraiból. A tavalyi évvel ellentétben ezúttal az időjárás velünk volt, így volt mit csodálni az útvonal kilátópontjain. Az IpolyFeszt keretében rendezett vezetett túrára is beneveztek 40-en; őket Sziva Zoltán barátunk kalauzolta fel a Holló-kő csúcsára.

A túrán szerzett élményeken túl a célban mindenkit a házigazda, Sági Gábor szarvasgulyása várt, és aki időben beért, az szemtanúja lehetett annak is, miként rabol tőlünk pontot a 2018-as világbajnok francia csapat. A nap fénypontja a tavalyi év Hazajáró kupáinak kiosztása volt, amelyet jó néhányan csak most tudtak átvenni a hosszúra nyúlt túramentes időszak után. Köszönet mindenkinek, aki eljött a Kalderára, folytatás októberben a Börzsöny Vándortúrán!