Hazajáró kopjafa Tápióbicskén

Hazajáró kopjafa Tápióbicskén

A Hazajáró útját számtalan pozitív visszajelzés kíséri, melyek között vannak valódi ínyencségek is. Ott van például az általános iskola 3. osztályos Anyanyelv tankönyv, melyben a tulajdonnevek fajtáinál a tévéműsorokra a Hazajáró az egyik példa. Arról is nagy öröm hallani, hogy Gyergyóban vagy Csíkban úgy tanítja a helyi földrajztanár a Hargita vagy a Gyergyói-havasok földrajzát, hogy a Hazajáró ott készült filmjét használja illusztrációnak. Ebbe a sorba illeszkedik egy őszi tápiósági esemény is.

2016. november 11-én gyanútlanul szálltunk ki a tápióbicskei Szent István Parkban autónkból. Előzetesen annyit tudtunk, hogy Hazajáró kopjafát avatunk, ám arra nem számítottunk, hogy erre az eseményre milyen sokan eljönnek, ráadásul tiszteletünkre a felvidéki Tajtiból is érkezett egy asszonykórus.

A gyönyörű barkósági dalok mellett a helyi honvéd hagyományőrzők is megszólaltatták az ágyúkat, így igazán méltó módon avathattuk fel a Kárpát-medence első Hazajáró kopjafáját, mely Lőrincz Gábor fafaragó alkotása. Az est a Művelődési Házban folytatódott, ahol igen jó hangulatú közönségtalálkozó keretében mesélhettünk a forgatások élményeiről, tapasztalatairól. Köszönjük Tápióság!