XXVII. EKE Vándortábor

XXVII. EKE Vándortábor

2018. július 30. hétfő 18:00 - 2018. augusztus 5. vasárnap 18:00

Helyszín


Feketehalom, Brassó megye, Románia

GPS: 45.69767, 25.45607

Az Erdélyi Kárpát Egyesület idén is sok szeretettel vár minden természetjárót a Kárpát-medence legnagyobb turista találkozójára, a XXVII. Országos Vándortáborba, amelyet idén az EKE-Brassó szervez a Barcaságon, Feketehalmon július 30. és augusztus 5. között .

A meghirdetett gyalogtúrákon és zarándoklatokon megismerkedhettek a Kárpát-kanyar hegyeivel: Királykő, Bucsecs, Keresztény-havas, Nagy-kőhavas, Csukás; a Persá-nyi-hegységgel, a Baj-havassal; a Feketehalom, Brassó, Négyfalu, Zernyest, Törcsvár kö-rüli dombvidékkel; mondák, legendák misztikus helyeivel, barlangjaival, rejtett zugaival.

A történelem iránt érdeklődőket honismereti túrák várják, amelyek Barcaság szász templomerődjeihez (Prázsmár, Szászher-mány, Barcaszentpéter, Feketehalom stb.), kastélyaihoz (Törcsvár, Bodola stb.), váraihoz (Feketehalom, Barcarozsnyó, Krizba, Földvár stb.) kalauzolnak el, de természetesen nem maradhat ki a Barcaság koronája, Brassó sem.

A szekeres és traktoros túrák a Barcaság csángó falvaiba, tavaihoz vezetnek; a kerékpáros túrák során megcsodálhatjátok a gyönyörű tájat, amelyet lencsevégre is kaphattok a fotós túrák alatt. A kisgyermekek, pihenni vágyók a környék dombjait járhatják be, üdülhetnek a feketehalmi strandon, sétálhatnak a tavak körül.
A vállalkozóbb szelleműek kipróbálhatják a lovaglást, a siklóernyőzést a Bolnokon vagy a kajakozást az Olton. Testi és szellemi felkészültségeteket versenyeken és vetélkedőkön mérhetitek össze egymással.

A három túranap hagyományőrző nappal (magyar harcművészet, hagyományos népi mesterségek, kézműves műhelyek, rovásírás, magyar életvitel, táncház, népdalok stb.) egészül ki, pénteken, augusztus 3-án, így hétfőtől vasárnapig biztosított a program.

Ráhangolódásképpen ajánljuk figyelmetekbe a Hazajáró Barcaságról és a Királykőről szóló epizódjait.

Fontos tudnivalók:

A tábori regisztráció 2018. április 1-én kezdődik, minden résztvevő számára online kötelező.

Az ünnepélyes tábornyitás július 30-án, hétfőn 18 órától lesz, a táborzárás pedig augusztus 4-én, szombaton 18 órától. A tábor helyét legkésőbb augusztus 5-én, vasárnap el kell hagyni.

Szállás saját sátorban a szervezők által kijelölt területen. A szervezők viszont felmérik a szálláslehetőségeket, az elérhetőségeket, és ez felkerül a honlapra, ahol mindenki hozzáférhet.

Az étkezés önellátással történik, lehet minden napra meleg ételt előrendelni. A közelben friss élelmiszer (kenyér, gyümölcs, tejtermék) vásárolható üzletekben, piacon.

Részvételi díjak:

– alapbelépő: 120 lej;
– EKE-, MKE-, VTSZ-, PKE-, KEE-tagoknak (2018-ra érvényes tagsági könyvvel): 60 lej;
– kisgyermekeknek (0–6 év): ingyenes (nem tartalmazza a kiadványokat és az ajándé-kokat);
– gyermekeknek, akik nem EKE- stb. tagok (6–12 év): 60 lej, tartalmazza a túrafüzetet;
– gyermekeknek, akik EKE- stb. tagok (6–12 év): 30 lej, tartalmazza a túrafüzetet;
– diákoknak, akik nem EKE- stb. tagok (12–23 év), érvényes diákigazolvánnyal: 70 lej (tartalmazza a kiadványokat és az ajándékot);
– diákoknak, akik EKE- stb. tagok (12–23 év), érvényes diákigazolvánnyal: 35 lej (tar-talmazza a kiadványokat és az ajándékot);
– családi kedvezmény: két fizető gyermek felett a többi gyermeknek ingyenes (nem tartalmazza a kiadványokat és az ajándékot);
– napi jegy: 30 lej (nem tartalmazza a kiadványokat és az ajándékot);
– parkolási díj a tábor területén: 5 lej.

Részletek és regisztráció az EKE-Brassó oldalán: http://www.ekebrasso.ro/