Kitörés Emléktúra

Kitörés Emléktúra

2020. február 8. szombat 16:30 - 2020. február 9. vasárnap 12:00

Helyszín

Budapest - Kapisztrán tér
Budapest, Kapisztrán tér, 1014 Magyarország

GPS: 47.50396, 19.02929

A Kitörés emlék- és teljesítménytúra célja, hogy minden év februárjában megemlékezzen azokról a magyar és német katonákról, akik a II. világháborúban két és fél hónapon keresztül védték Budapestet -és ezzel együtt Nyugat-Európát- a bolsevik Vörös Hadsereggel szemben. A túra során teljesítményünkkel tisztelgünk a hősi halottaknak és azoknak, akik mérhetetlen szenvedések árán, de életben maradtak. A túrán való részvétel kötelező online regisztrációhoz kötött. A nevezés december 16-án indul.

Közeleg az időpontja, hogy immáron 14. alkalommal induljunk útnak a várból, hogy a Kitörés 60 túra keretében teljesítményünkkel is méltó módon megemlékezzünk azokról a katonákról, akik 75 évvel ezelőtt hősiesen védték Budapestet, hazánkat és Európát a bolsevik Vörös hadsereggel szemben.
Mivel a túrára idén is sok résztvevőt várunk, kérjük, figyelmesen olvassátok el a legfontosabb tudnivalókat a rajtoltatás menetével kapcsolatban:

Találkozási pontnak a Kapisztrán téren most megnyíló utcai kiállítást és környékét javasoljuk, ahol mindenki ráhangolódhat lélekben a túrára. Itt kaptok majd pontos információt a rajt konkrét helyszínéről.

A rajtba érve, kérjük figyeld és tartsd be a rendezők utasításait. Rendezetten, fegyelmezetten, figyelve a jelzésekre állj be abba a – 25-ös vagy a 60-as felirattal jelzett – sorba, amelyik távra beneveztél.

Készítsd elő a nevezéskor kapott 3 jegyű kódodat.
Készítsd elő a nevezési díjat, lehetőleg pontos összeggel.
Akinek nincs – kötelező – online nevezése, az ne álljon be a sorba, azt csak a rajtoltatás végeztével, 18 óra után tudjuk benevezni és elindítani.

Aki csomagszállítást igényel, keresse a 25-ös vagy 60-as csomagszállítás feliratú pontokat.

Mivel teljesítménytúránk egyben kegyeleti emléktúra is, ezért mindenkitől fokozott türelmet kérünk. Figyeljünk egymásra a rajtban és utunk során végig, hogy méltón emlékezhessünk hőseinkre. Minden résztvevőnek erőt és kitartást kívánunk a hosszú útra, várunk a rajtban, majd a célban!

Kitörés 60
Útvonal: Budai vár – Városmajor – Fogaskerekû végállomás – Diós-árok – Széchenyi-hegy – Normafa – Virág-völgy – János-hegy – Nagy-Hárs-hegy – Hûvösvölgy – Vadaskerti emlékmû – Újlaki-hegy – Virágos-nyereg – Csúcs-hegyi-nyereg – Alsó-Jegenye-völgy – Hidegkúti út – Zsíros-hegy – Nagy-Szénás – Kutya-hegy – Fehér út – Perbál – Anyácsapuszta – Szomor

Kitörés 25

Útvonal: Budai vár – Városmajor – Fogaskerekû végállomás – Diós-árok – Széchenyi-hegy – Normafa – Virág-völgy – János-hegy – Nagy-Hárs-hegy – Hûvösvölgy – Vadaskerti emlékmû – Újlaki-hegy – Virágos-nyereg

Kitörés 35

Útvonal: Virágos-nyereg – Csúcs-hegyi-nyereg – Alsó-Jegenye-völgy – Hidegkúti út – Zsíros-hegy – Nagy-Szénás – Kutya-hegy – Fehér út – Perbál – Anyácsapuszta – Szomor

Extrém, éjszakai túra!
A túrán mindenki saját felelősségére indul!
Három táv: 60km – 35km – 25km
A túra a Budapest Kupa és a Hazajáró Kupa része.
Részletes információk, tanácsok:
http://kitorestura.hu/

A Kitörés teljesítménytúra sportrendezvény és történelmi megemlékezés. Politikai célja nincsen! Különlegességét az adja, hogy több ellenőrző ponton is katonai hagyományőrző csapatok mint szereplők, mutatják be a korabeli hadviselő feleket. Az egyenruhákon, pecséteken alkalmanként felbukkanó tiltott önkényuralmi jelképek kizárólag a történeti hűség kedvéért, történelmi érdekességként , bemutató jelleggel szerepelnek! A hagyományőrző szereplőknél látható “fegyverek” vagy makettek, vagy hatástalanított darabok, vagy engedély nélkül tartható airsoft játék másolatok (üzemképtelen állapotban)! A szervezők és az ellenőrző pontokon résztvevő szereplők a hatályos jogszabályokat minden tekintetben betartják!

Online nevezés