Hazajáró hétvége Nagyvázsonyban

Hazajáró hétvége Nagyvázsonyban

2019. július 18. csütörtök 18:00 - 2019. július 21. vasárnap 19:00

Helyszín


Nagyvázsony, Kinizsi vár, Vár utca, Magyarország

GPS: 46.98496, 17.69578

Ismét Hazajáró hétvége a Balaton-felvidéken közönségtalálkozóval, nagyvázsonyi Várbállal és vezetett Hazajáró túrával. A IV. Hazajáró Napok egyben a Kinizsi Szövetség tagjainak találkozója is, így a programok már az előző napokban megkezdődnek.

A túra részletei:

Időpont: 2019. július 20.

Helyszín: Nagyvázsony, Kinizsi vár

Gyülekező: 8:30 – 8:50

Indulás: 9:00

Útvonal: Nagyvázsony – Szent Mihály kolostorrom – Tálodi kolostorrom – Igásló Központ – Szentjakabi templomrom – Nemesleányfalu – Nagyvázsony: Kinizsi vár

Táv: 12 km

Szintemelkedés: 180 m

Várható érkezési időpont: 14:00 óra

A túra szervezője a Hazajáró Egylet, túravezetők a Hazajáró turisztikai magazin műsorvezetői, Jakab Sándor és Kenyeres Oszkár, illetve a Balaton-felvidék ifjú hazajárói, a sorozat Árvai-Magurát bemutató filmjéből ismert Fábry Csanád és Fábry Lehel. Túránk során bejárjuk a Nagyvázsony környéki kolostorromokat, illetve megnézzük a környék első Hazajáró Pontját, az Igásló Központot.

Javasolt felszerelés: túrabakancs vagy túracipő, esőkabát, étel-ital.

Díjazás: a túra teljesítői emléklapot kapnak.

Részvételi díj: 1000 Ft/fő, melyben benne van a túra díjazása és a belépő a Kinizsi várba. A túrát követően a várban a IV. Hazajáró Napok keretében igen gazdag program várja az érdeklődőket; többek között hagyományőrző- és solymászbemutató, várjátékok, kulturális előadások vagy éppen színpadi előadások közül is lehet válogatni.Figyelem: Hazajáró Egylet tagoknak a túrán való részvétel ingyenes! Ehhez mindössze a 2019-re is érvényesített tagsági kártyát kell elhozni. A helyszínen lehetőség van az Egyletbe való belépésre is!

A létszám könnyebb tervezése érdekében kérlek, jelezd a túrán való részvételi szándékod a  e-mail címen vagy a 06703124560-as telefonszámon Kenyeres Oszkárnál.

Július 19-én, pénteken 18:00 órától közös ünnepségre várunk mindenkit, hogy együtt emlékezzünk a Kenyérmezei Diadal 540-ik és Kinizsi Pál halálának 525-ik évfordulójára! Ezt követően 19:00 órától Hazajáró közönségtalálkozót tartunk, melynek keretében Hazajáró Ponttá avatjuk a nagyvázsonyi Igásló Központot, illetve szövetségi megállapodást köt egymással a Kinizsi Szövetség és a Hazajáró Honismereti és Turista Egylet. Az ünnepi eseményen jelen lesznek a Hazajáró délvidéki és felvidéki szereplői is!

Július 20-án, az említett túrát és várbéli programokat a VI. Várbál koronázza meg!

Július 21-én, vasárnap a déli harangszóval és toronyugrással emlékezünk meg a nándorfehérvári diadalról, és zárjuk remeknek ígérkező hétvégénket!

Szállások még korlátozott számban foglalhatók a Malomkő Panzióban, vagy matracszállásokon! Érdeklődni Oláh Gergő várkapitánynál lehet: 06203783126

Várunk szeretettel!