Drégelyvár Szabadidőpark – Drégelypalánk

Drégelyvár Szabadidőpark – Drégelypalánk

Uticélok / Felvidék / Hont

Látnivaló
Hazajáró Pont
Kártyaelfogadó hely

Kedvezmény

Egyesületi tagok számára

Kedvezmény a szállás árából: 10%

Kedvezmény a belépő árából: 10%

Kapcsolat


Kapcsolattartó: Kulman József

2646 Drégelypalánk
Külterület
(Magyarország)

GPS: 48.02593, 19.04991

Telefonszám:

+36 30 9149895 (mobil)

Weboldal:

http://www.dregelyvar.hu

E-mail:A híres Drégelyvár közelében, romantikus erdei tábor várja a csendet, nyugalmat és a tiszta levegőt kedvelő vendégeket. Természetes környezetben, nomád körülmények között erdei tisztáson csörgő patak partján pihenheti ki a civilizáció fáradalmait. A területen kiépített tűzrakóhely, erdei játszótér, fedett étkező, több hektáros sátorozó hely, kiépített WC, tisztálkodási lehetőség, mindez gépkocsi parkolóval. Családok, iskolák, természetjáró csoportok baráti körök és mindazok, akik már unják a nagyváros porát-zaját, itt a Börzsöny erdejében megtalálják a csend hangját. Reggel a táborba érkezéskor lepihennek a fedett étkezőben, hűsítő erdei forrás vizével oltják szomjukat, feltöltik kulacsukat, és felkészülnek a Drégely vár romjának megmászására, amire kivalló kilátás nyílik a Nomád Táborból. A nagy szintkülönbség miatt erős hegymenetre lehet számítani, ami próbára tesz felnőttet és ifjat. A távolság 2,5 km 50 perc. Még mielőtt elindulnak érdemes az ebédre is gondolni, ezért célszerű előre egyeztetni, mert a táborban lehetőség nyílik bográcsban paprikás krumpli, csülkös paprikás, gulyásleves, készítésére, amit önök is elkészíthetnek, de segítséget is tudunk nyújtani. A vár megmászásával egyedülálló kilátás nyílik a Duna-Ipoly Nemzeti park és a Szlovák-magyar országhatár az Ipoly völgyének területére. A kivalló panorámamiatt 17 települést lehet felfedezni tiszta időben. Tudta-e hogy Magyarországon összesen két vár volt, ahol mind egy szálig az életüket adták a várvédők a török ostrom idején Szigetvár és Drégely-vára.

A nomád Táborba visszaérkezéskor várhatóan 12 és 13 óra közt lepihenve szomjukat oltva várja a frissen elkészült ebéd. Étkezés után kezdődhet a tábor felfedezése, ahol a következő lehetőségek állnak a vendégek részére. A Tábor területén 1,3 km hosszan Szőlőhegy Tanösvény, melynek állomásai a következők:

  1. Állomás: Diófa Időjárásjelző állomás
  2. Állomás: Bemutató állattartás állatsimogatás – szőke mangalica disznó (kan, kocák, malacok) szabad tartását lehet megfigyelni természetes környezetben, továbbá birkák és szaporulataik, a kis báránykákat lehet simogatni.
  3. Állomás: Galagonya pihenőhely – ennél az állomásnál a korábbi gazdálkodás nyomairól hallanak kis tájékoztatót.
  4. Állomás: Patakpart pihenőhely – a patakpartra jellemző fák, cserjék, és lágyszárú növényekről kapnak kis ízelítőt.

A focipálya mellett elhaladva egy kis hídon a Kovács-kút nevű forrásnál olthatják szomjukat, és megfigyelhetik a jellegzetes növényvilágot az évszaknak megfelelően. A forrásvízzel tölthető zuhanyzó, medence. A homokos patakmederben lehet sétálgatni megismerve annak természet közeli kellemes hatását.

Az ösvényen tovább haladva, visszatérve a kiindulási pontra, meg kell ismerkedni a

– Családi népi játékok,

– hordólovaglás,

– Padlóharc,

– Célba dobás,

– Diótörő,

További kikapcsolódást szolgáló lehetőségek:

Kötélpálya

Kilátó

Íjászat

Légfegyverrel célba lövés

A tábor területe kiválóan alkalmas a természetfotózásra.

Bográcsozás, szabadtűzön főzés, és sütési lehetőség, segítséget, és felszerelést igény szerint előzetes egyeztetés alapján biztosítunk. A táborban eltöltött idő alatt a területbemutatás során fényképeket készítünk és azt E mail vagy adathordozón eljuttatjuk kedves vendégeinknek.

Minden kedves vendégünknek kellemes kikapcsolódást biztosítunk természetes környezetben. Köszönjük, hogy időt szánt programjaink áttekintésére, és remélhetően vendégeink közt tudhatjuk Önt.