Borozó – Európa Udvar – Komárom

Borozó – Európa Udvar – Komárom

Uticélok / Felvidék / Nyitra

Hazajáró Pont
Kártyaelfogadó hely

Kedvezmény

Egyesületi tagok számára

A fogyasztásból: 20%

Kapcsolat


Kapcsolattartó: Bognár Zsuzsanna

94501 Komárom
Európa udvar
(Szlovákia)

GPS: 47.7583, 18.12926

Telefonszám:

00 421 905 504 638


E-mail:2008-ban nyitott meg kapuit Észak-Komáromban az Európa Udvarban a Borozó. Első körben bevezettük a BTK-t, azaz a Borozós Tagsági Könyvet, melyet a komáromi Selye János Egyetem hallgatói igényelhettek és kedvezményes fogyasztáshoz juthattak általa. Ez nem várt sikert hozott, így már könnyebben tudtuk meglovagolni, hogy a kéthetenkénti egyetemi bulik alkalmával zsongott a belváros, így később már a Borozó is.

A második nagy lökést a táncházak elindítása adta, amit annak köszönhettünk, hogy az addigi helyszín váratlanul bezárt és egy már leszervezett estének kerestek nagy hirtelen új teret. Ennek több, mint 7 éve. Megszerettük egymást, maradtak. Csoda minden alkalom. Stabil visszajáró táncházas közönségünk van, s bár az alapzenekar, a Ritka Magyar Folkband azóta feloszlott, de néhányan a tagok közül maradtak és kissé megváltozott felállásban és különböző formációkban a táncházak azóta is folytatódnak. Pár éve beszállt a táncba a moldvai és gyimesi csángók zenéjében-táncában brillírozó Hárompatak zenekar is.

A fent említettek és még pár szerencsés fordulat, valamint a kemény munka és a hit végül meghozta a gyümölcsét, hamarosan ránk mosolygott pár lehetőség, mellyel élni tudtunk. Hamarosan állandó programmá váltak a történelmi előadások Dr. Varga Tibor jogtörténész jóvoltából, aki már sok-sok éve látogatja városunkat, kialakult rajongói-baráti köre van, amely nem hiányozhat egy előadás alkalmával sem.

A kezdeti nehézségek után tehát kezdett szépen tartalommal, kultúrával és varázslatos, hétköznapi csodákkal töltődni a hely, jónéhány ismert ember tisztelte meg jelenlétével Borozónkat. Vendégünk volt (a teljesség igénye nélkül): Kű Lajos, olimpiai ezüstérmes focista, az Aranycsapat Alapítvány elnöke; Schuster Lóránt, a P.Mobil motorja; a Historica zenekar; Práder Vilmos és Galambos Nándor, az Ismerős Arcok együttes zenészei; Csepin Péter, hagyományőrző; Kátai Zoltán, énekmondó; Mónus József, világrekorder távlövő íjász; Szőnyi Ferenc, 10-szeres Ironman, ultrafutó… Tartottuk már felvidéki szerzők könyvbemutatóit (Szomolai Tibor, Z.Németh István), valamint jártak már nálunk a Hazajárók is. 2013-ban meghívtuk az akkor már szabadlábon lévő két temerini fiút, egy hétig vendégeskedtek nálunk és több helyszínen is tartottak előadást a velük történt eseményekről. Ugyanebben az évben került sor még egy meghatározó nagy találkozásra, amely szintén szerelemmé vált: egy csehországi turnéról hazafelé a debreceni Bordó Sárkány Régizene Rend levezető-koncerthelyszínt keresett. A középkori- és világzenét játszó banda azóta minden évben legalább egyszer hazajön hozzánk. Pár éve havi rendszerességgel játszik nálunk önálló estjével a zseniális gitáros-énekes, Emmer Péter;  de gyakran van szerencsénk teret adni más könnyűzenei formációknak is.

Talán mellékágnak tűnhet, de nem az, sőt! Mérhetetlen büszkeséggel töltött el bennünket, hogy 2018-ban a Selye János Gimnázium egyik  harmadikos osztálya, a hagyományos tematikus ballagási díszítésnél az egyik végzős osztályt Borozóvá varázsolta.

2018. december 23-án ünnepeltük a 10. születésnapunkat. Áldás, nevetés vagy tanítás volt a 10 év minden pillanata, sőt… többnyire mindhárom egyszerre.

Várunk szeretettel minden erre járó hazajárót!