Beszédes Lajos Nevelési Központ – Ivánka kastély – Palást

Beszédes Lajos Nevelési Központ – Ivánka kastély – Palást

Uticélok / Felvidék / Hont

Hazajáró Pont
Kártyaelfogadó hely

Kedvezmény

Egyesületi tagok számára

A szállásdíjból: árjegyzék szerint

Minden HHTE tag és családja

Terembérlés és egyéb szolgáltatások díjából: 5 %

Minden HHTE tag és családja

Kapcsolat


Kapcsolattartó: Falusi Krisztián

93582 Palást
Palást 381.
(Szlovákia)

Ha autóval érkezel:
Palást az Érsekújvár (Nové Zámky) és Losonc (Lučenec) közötti 75-ös főútvonal mellett fekszik. A falu főútvonalán haladva, mielőtt a főtérre érnénk a 3. jobbos utcába térjünk le. A második ingatlan a bal oldalon érkezésünk célja az Ivánka kastély lesz. Tágas parkolóval várjuk az autóval érkezőket.

Ha tömegközlekedsz:
Paláston nincs vonat állomás, legközelebb vonattal Lévára, Gyűgyre és Ipolyságra tudsz eljutni, ahonnét van autóbusz közlekedés. Autóbuszok rendszeresen járnak Palástra, a pontos menetrendet megtalálod a következő oldalon: www.cp.sk Paláston az alábbi megállót kell választani: Plášťovce, OcÚ

Egyéb lehetőségek:
Ha közel laksz, jöhetsz gyalog vagy kerékpárral is. Szívesen látunk.
Esetleg próbálj telekocsizni.


GPS: 48.15981, 18.97784

Telefonszám:

00 421 94 443 4921

Weboldal:

http://www.ivanka.szmcs.sk/hu

E-mail:A Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség által üzemeltetett Ivánka-kastély szálláshelyet kínál a környékre érkező vendégeknek.

7 szobában 50 személyt tudunk fogadni, akik számára emeletes ágyak állnak rendelkezésre. A közösségi terem az étkezés mellett konferenciák, megbeszélések helyszínéül is szolgálhat. A több különálló közös tisztálkodási helyiség az utóbbi években lett felújítva, kényelmesen kielégítik nagyobb csoportok igényeit is. A közösen használható konyha felszerelése során is arra törekedtünk, hogy nagyobb csoportok számára is használható legyen, és alkalmas legyen különféle fogások elkészítésére is.
Az udvaron tágas parkolót alakítottunk ki, de ügyelve arra, hogy maradjon elég tér a játékra, szabadtéri programokra a kastély épülete előtt és mögött is. Kialakítottunk egy interaktív tanösvényt is, ahol a gyerekek játszva ismerhetik meg a környéket.
A hátsó udvar alkalmas különféle szabadtéri programokra: található itt egy fedett pavilon, tűzrakóhely, valamint egy kemence is, amely előzetes egyeztetés után áll vendégeink szolgálatára.
A hátsó udvaron lehetőség van sátorozásra is (saját sátorban) 10-15 fő számára.
A kastély közösségi termében ingyenes Wi-Fi elérést biztosítunk.
A közelben elsősorban a természeti kincsekben gazdag erdők a legfontosabb látnivalók, de nincsenek távol olyan nevezetességek sem, mint a Madách Imre Múzeum Alsósztregován, a balassagyarmati Palóc Múzeum vagy épp a termálvizes gyógyfürdő Gyűgyön. A túrázók számára több mint 20 vár és várrom kínál vonzó úticélt.
Szállásdíj Hazajáró Egylet tagoknak:
 – Ágyneművel: 9 EUR/fő/éj
 – Saját hálózsákkal érkezőknek: 7 EUR/fő/éj