Hazajáró Kupa – díjátadó közönségtalálkozós köntösben

Hazajáró Kupa – díjátadó közönségtalálkozós köntösben

2016 óta már hagyománnyá vált, hogy az esztendő első közönségtalálkozóját Budapesten tartjuk, a Székely Kör meghívásának eleget téve. Nem volt ez másként idén sem: a helyszín ezúttal a Belgrád rakpart volt, ahova az V. kerület polgármestere, Szentgyörgyvölgyi Péter is ellátogatott.

Az idei előadás többszörösen rendhagyóra sikeredett. Először is, szerettünk volna valami új anyaggal előrukkolni, ezért Petőfi Sándor nyomába eredtünk, és megnéztük hol keresztezte a Hazajáró „végtelen útja” legnagyobb költőnk Kárpát-medencei utazásainak útvonalát. A történethez hozzá tartozik, hogy 2023-ban nem csak „hazajáróztunk”, hanem a Petőfi 200 emlékévhez kapcsolódva 76 versfilmet készítettünk. Ezek a 3-5 perces kisfilmek azt a 76 települést keresték fel, ahol a költő tollából vers született rövid, de versekben igen termékeny élete során. A közönségtalálkozóra ellátogatók így egyfajta irodalmi barangolásban vehettek részt, amelyet Sebestyén Márta művésznő előadása tett még gazdagabbá. A kiváló népdalénekes már „hazajáróként” érkezett az estre, hisz 2023 tavaszán Mátyusföldet bemutató filmünkben volt néprajzi kalauzunk.


Az est azonban nem csak Petőfi Sándor és Sebestyén Márta miatt volt rendhagyó, hanem azért is, mert kapva kaptunk az alkalmon, és meghívtuk a Hazajáró Kupasorozat tavalyi teljesítőit, hogy ezen a jeles esten adjuk át jól megérdemelt jutalmukat. A teljesítők közül mintegy 20-an eleget is tettek a meghívásnak, ők Sebestyén Mártától vették át az oklevelet és a kupát. Emeljük ki Fekete Sándor, Mosoni István és Putz Miklós nevét, akik a 2023-as túráink közül az összeset, azaz 30 túrát teljesítettek! Minden teljesítőnek gratulálunk, és egyben nagy szeretettel várunk mindenkit a 2024-es kupasorozaton!

A Hazajáró Kupa teljesítői 2023-ban:

Angyal Csilla, Balla Zoltán, Berényi Zsuzsanna, Darnai Tibor, Farkas András, Farkas Hunor, Fekete Sándor, Ferencz István, Haraszti György, Hinora Mónika, Jónás Tamás, Kormos István, Kovács Annamária, Malomhegyi Péter, Manhalter Krisztián, Meláth Szabolcs, Mészáros Enikő, Mikus Attila, Mosoni István, Moys Zoltán, Nagy Lajos, Putz Miklós, Ruszka Andrea, Schödl Dávid, Szepes Judit, Tomasits László, Zsolnay Szilvia