Felvidék visszatért – Jubilált a Horthy Miklós emléktúra

Felvidék visszatért – Jubilált a Horthy Miklós emléktúra

A Hazajáró Kupa részeként szombaton megrendezett Horthy Miklós Emléktúráról még így napok múltán is csak szuperlatívuszokban lehet beszélni. Az eseményt lázas készülődés előzte meg, mi már pénteken birtokba vettük az ipolyhidvégi cél területét. Idén vaddisznópörkölt nokedlival volt a menü, amely egybehangzó vélemények szerint a kulináris élvezetek magasabb minőségét képviselte.

Ehhez nagyban hozzájárult a még előző nap tűzpróbán átesett csapolt pilseni sör zamatos íze. A lassan már megszokottá vált 120-130 fős tömegre számítottunk. Szombaton a valóság szembe jött velünk és állon csapott. A jubileumi 10-ik alkalmat pontosan 200 fő tisztelte meg. Számunkra, akik a szervezésben részt vesznek ez mindent felülír és hatalmas köszönet jár azoknak, akik a jelenlétükkel gazdagították eme eseményt.

A magyar nemzet egy és oszthatatlan, aminek tanúbizonysága volt a határon innen és túlról érkezők, hozzánk látogatók alázata. Felvidék e mesés tája együtt él azokkal az emberekkel, családokkal, akik évről-évre apadhatatlan vendégszeretetükkel várják a hozzánk érkezőket.

Külön köszönet jár a tesmagi Gál és az ipolyfödémesi Velebný családnak, akik minden túra alkalmával otthonos hangulatot varázsolnak a fáradt vándoroknak. Idén rendhagyó módon az estebéd elfogyasztása után sokan döntöttek úgy, hogy nem sietnek haza. A célban kialakult egy önfeledt fieszta hangulat. A hátizsákok mélyéről előkerültek a pálinkás butykosok, amelyek tartalma a nemzeti rock és a gitárral kisért örökzöldek társaságában kerültek a szomjazó torkokra.

Remélem ez az élmény nem egyedi eset volt. Mi, akik a szervezésben részt veszünk a Hazajáró csapatával karöltve egy dolgot megígérhetünk: jövőre ugyan ilyen lelkesedéssel és szeretettel várunk benneteket. Ha rászolgáltunk, vigyétek jó hírünk a szélrózsa minden irányába és gyertek el minél többen, hogy az összetartozás élménye erős közösségé formáljon bennünket.

Az összefoglalóért külön köszönet Dian Csabának a túra egyik szervezőjének, és a képekért Bori Biankának.

One thought on “Felvidék visszatért – Jubilált a Horthy Miklós emléktúra

Comments are closed.