Zarándi Hazajáró Túra

Zarándi Hazajáró Túra

2023. április 29. szombat 9:00 - 20:00

Helyszín

Zarándi-hegység
Zarándi-hegység, Románia

GPS: 46.16667, 22.25

Idén első alkalommal kerül megrendezésre a Hazajáró kupa részeként is meghirdetett „Zarándi Hazajáró túra”, mely az Erdélyi szigethegység déli szegletében húzódó Zarándi-hegység felfedezésére invitálja a túrázás szerelmeseit 1 napos túra keretében. Elérése: Az Arad megyei Conop településről gépjárművel a Konopi-völgyben a piros háromszög jelzésű erdészeti úton (kék szaggatott vonal a térképen) autózuk felfelé a Főgerincen át a Nádasi-vögyi parkolóig, túránk indul.

Túraterv:

A Debela Gora alatti Nádas patak völgyéből indul a túránk. Piros háromszög jelzésen kapaszkodunk ki a legelőkig, majd a piros kör jelzésű ösvényen indulunk dél felé (piros szaggatott vonallal jelzett útvonal), azután szinte azonnal keletnek fordulva szekérutakon követjük a jelzést a Zarándi-hegység nyílt, legelős főgerincén haladva tovább. A gerincről völgybe ereszkedve, majd visszakapaszkodva jutunk el a Tilodia patak völgyéig, egy traktor úton folytatva az utat letérünk a jelzésről és észak felé fordulunk. A patak mentén ereszkedünk lefelé, majd eljutunk a Cigher patak völgyébe, ahol jobbról megérkezik újra a piros kör jelzés. Itt nyugatnak fordulunk és követjük a jelzést, mely egy traktor útról ismét szekérútra váltva a Pustacia patak völgyébe halad tovább. Ezen felfelé kapaszkodunk. A Dealul Rugaciu (404 m) alatti patakösszefolyásánál áttérünk a Szlatina patak völgyébe, melyen tovább haladunk felfelé a Debela Gora alatti rétig, ahol hamarosan feltűnik a Sztránása menedékház, melyet megkerülve kikapaszkodunk a szekérútra és lassan ereszkedni kezdünk a Nádas patak völgyében hagyott kisbuszunkig, ahonnan elindulunk hazafelé.
Napi táv: 25,4 km, szint: +621 m, -621 m

Találkozó:

2023.04.29.-én helyi idő szerint Konop elágazás 09:00-kor.

A felszerelésről, öltözködésről:
A túra során tavaszias időjárás vár bennünket ennek megfelelően az alábbi felszerelés ajánlott: Túrabakancs, réteges öltözet, esőkabát, sapka, vagy kendő a nap elleni védelemre, közepes (20-35 l) hátizsák (esővédővel), váltás zokni, túrabot, fejlámpa, megfelelő mennyiségű enni és innivaló, sebtapasz.

Nevezési díj, jelentkezés:

A nevezési díj 1.500.- Ft/fő. A túra teljesítői a HAZAJÁRÓ KUPA teljesítésének igazolásán túl oklevelet és kitűzőt kapnak.

Jelentkezni az alábbi űrlapon lehet.

Ha bármilyen további kérdés merül fel, úgy az alábbi elérhetőségeken várjuk jelentkezésedet.

További információk: 0620/997-9497 mail: