IV. Bükkaljai hétvége a Hazajáróval

IV. Bükkaljai hétvége a Hazajáróval

2019. október 5. szombat 10:00 - 2019. október 6. vasárnap 19:00

Helyszín

Noszvaj
Noszvaj

GPS: 47.93869, 20.47295

Az egri Kaptárkő Egyesület 2019-ben is megrendezi a Hazajáró Egylettel közös Bükkaljai hétvégéjét. A túrák a Hazajáró Kupa részei.

A hétvége során a Hazajáró honismereti műsor alkotói lesznek vendégeink és túratársaink a Bükkalján. Jakab Sándor és Kenyeres Oszkár mellett a sorozat “vendég” szereplőivel és stábjából is sokakkal találkozhattok. Az egész hétvégés program célja, hogy népszerűsítsük Kárpát-medencei természetjárást és a turizmust, valamint megismertetni a résztvevőkkel egy különleges tájat, a Hungarikum címmel kitüntetett Bükkalját és annak egyedülálló kőkultúráját.

A Hazajáró Kupa résztvevőinek az egyik, tetszőlegesen választott túrát kell teljesíteniük.

PROGRAM:

Október 4. péntek – Hazajáró utibeszámoló és közönségtalálkozó

A Prima Primissima közönségdíjas Hazajáró honismereti műsor alkotói, Jakab Sándor és Kenyeres Oszkár lesznek előadóink, akik utibeszámolóikkal a Kárpát-medence varázslatos tájaira kalauzolnak minket.

Időpont: 2019. október 4. péntek

 

Október 5. szombat – Bükkaljai kőkulTÚRA: Eger és Ostoros kőemlékei

Találkozóhely és időpont: Noszvaj, Várhegyi elágazás – buszmegálló; 9:00-kor

Egerből a 8:40-kor vagy a 8:50-kor induló busszal érdemes érkezni.

Az autóval érkezőknek is érdemes a kocsikat Egerben leparkolni és buszra szállni, ugyanis a túra végeztével, Ostorosról szintén vissza tudnak jutni Egerbe busszal.

A túra indulása: legkésőbb 9:15-kor!

Útvonal: Várhegyi elágazás – Ibolyás-tető – Cakó-tető kaptárkövei – Király-rét – Mész-hegy kaptárkövei – Nyerges-hegy kaptárkövei – Kerek-hegy – Csúnyamunka – Ostoros, Tájpince

Táv/szintemelkedés: 19 km/320 m (könnyű túra)

Időtartam: 7-8 óra

A túra végén, 16-17 óra között érkezünk Ostorosra a Tájpincéhez, ahol szerény vendéglátással vár minket az Ostorosi Nyugdíjas és Hagyományőrző Klub.

Helyi busz Ostorosról vissza Egerbe: 17:09-kor és 18:19-kor

 

október 6. vasárnap – Bükkaljai kőkulTÚRA: Bükkzsérc és Bogács kőemlékei

Találkozóhely és időpont: Noszvaj-Síkfőkút, Hotel Síkfőkút mögötti parkoló; 9:15-kor

Egerből a 8:50-kor induló busszal érdemes érkezni (jegyet Noszvaj, síkfőkúti elágazásig kell kérni és ott leszállva rövid sétával elérhető a találkozási pont).

Az autóval érkezők a kocsikat Noszvaj-Síkfőkút is le tudják parkolni, ugyanis a túra végeztével, Bogácsról vissza tudnak ide jutni busszal.

A túra indulása: legkésőbb 9:30-kor

Útvonal: Noszvaj-Síkfőkút – Novaji-kunyhó – Patkó-sziklák – Bükkzsérc – Alsó-hegyi pincék – Bogács

Táv/szintemelkedés: 14 km/320 m (könnyű túra)

Időtartam: 5-6 óra

A túra végén, 15 óra körül érkezünk Bogácsra, ahol érdemes felkeresni a Gyógy- és Strandfürdőt és a termálmedencékben kipihenni a hétvége fáradalmait.

Helyi busz Bogácsról vissza Egerbe (Noszvaj érintésével): 17:01-kor

 

A hétvége résztvevőinek a Várkúti Turistaház kedvezményes szálláslehetőséget biztosít 7000 Ft/fő/éj áron, félpanziós ellátással (reggeli, vacsora) – kizárólag 2 éjszaka foglalása esetén, a szállásdíj előre történő átutalásával.

Érdeklődés és szállásfoglalás (a programra hivatkozással) Kerecsendi Nándinál:

Jó tudni: Érdemes előre foglalni, ugyanis az eseményhez közeledve vagy egy csoport esetleges bejelentkezése esetén igencsak meg tudnak fogyatkozni a helyek a turistaházban.