Borostyánkő – “Almásy 150”

Borostyánkő – “Almásy 150”

2019. augusztus 17. szombat 9:00 - 16:00

Helyszín

Cafe Alt Wien
Hauptstraße 50, 7434 Borostyánkő, Ausztria

GPS: 47.40623, 16.26018

A borostyánkői körtúrával emlékezik meg a 150 éve született Almásy Lászlóról a Maderspach Kommandó Őrvidéken.

Meglátogatjuk Almásy László “az angol beteg” szülőhelyét, Borostyánkő várát, majd a legendás Boszorkány-kamrát, a csodás kilátást nyújtó, szokatlan formájú “Kuglóf”-kilátót, felmászunk a Gerinc-hegy csúcsára, valamint a hosszabb távra jelentkezőkkel felkeressük a Hienc-sziklát és a Pechgraben nehezen járható, vízesésekkel tarkított szurdokvölgyét. Túránk végén gyertyát gyújtunk a szintén borostyánkői születésű Egán Ede, a kárpátaljai ruszinok megmentőjének síremlékén.

Gyülekezőhely: 9:00 –  Alt-Wien kávézó (Borostyánkő (Bernstein), Hauptstraße 50.)
Választható távok: 15 km, 25 km
Szintemelkedés: 635 m, 891 m
Nevezési díj: 1000 Ft.
Díjazás: emléklap, kitűző.

A nevezési díjakból a HHTE tagok, az MTSZ tagok, a diákok és a nyugdíjasok 20% kedvezményt kapnak!

A túra nem teljesítménytúra, szélsőséges időjárás esetén előfordulhat, hogy elmarad, vagy későbbi időpontban kerül megrendezésre. Az esetleges változások miatt kötelező e-mailben előjelentkezni (érdeklődni) a drótpostacímen. A nevezési díjat a rajthelyen kell befizetni.

A túrára Sopronból lesz lehetőség telekocsis rendszerrel is eljutni, ezért arra kérik a szervezők a résztvevőket, hogy mielőbb jelezzék e-mailben, ha szeretnének élni ezzel a lehetőséggel. Valamint jelentkezzenek azok a sofőrök is, akik kocsival jönnének a túrára, és lenne náluk szabad hely.
Soproni gyülekező: Győri úti Lidl parkoló 7:30

Ajánlott szállás: a helyi Hazajáró Ponton a Sopronkövesdi Alkotóházban – https://hazajaroegylet.hu/uticelok/sopronkovesdi-alkotohaz/

Eseményhez kapcsolódó Hazajáró epizód

92. rész: Borostyánkői-hegység – Őrzők a Pinka völgyében