32-es határvadász túrahét – 2017

2017. augusztus 13. vasárnap 0:00 - 2017. augusztus 20. vasárnap 0:00

Helyszín


Gyimesközéplok, Hargita, Románia

GPS: 46,57113, 25,97696

Program:

  • Augusztus 13. vasárnap – Túra Istenszékére

Gyülekezés 9 órakor Galonyán a vadászkastély udvarán. Indulás 1/2 10 órakor. Túravezető a Marosszéki EKE.

 

  • Augusztus 14. hétfő – Kul-túra Marosvécsen a Kemény várkastélyban és a kastélyparkban

Túravezető Pregitzer Fruzsina, a Magyar Kultúra Lovagja, Jászai Mari- és Megyei Príma díjas színművésznő és Bata Hajnalka népzenész, népdalénekes. Házigazda: Nagy Kemény Géza. Gyülekező fél 11-től, a “túra” 11 órakor indul.

 

  • Augusztus 15. kedd – Kereszthegy emléktúra

Gyülekező 3/4 9-től Gyergyóremetén a Turisztikai-Információs Központ előtt a Cseres Tibor téren. Indulás 9 órakor, saját autóinkkal tesszük meg az utat Gyergyótölgyesig, ahonnan Nagy József történész vezetésével indul emléktúránk. (Visszaérkezés a késő délutáni órákban.)

 

  • Augusztus 16. szerda – Kecskekő túra

Gyülekező 3/4 9-től Gyergyóremetén a Turisztikai-Információs Központ előtt a Cseres Tibor téren. Autós rásegítéssel rövid kirándulást teszünk a Kecskekőre, ahonnan remek kilátás nyílik a Kereszthegyre. Vezetőnk ezen a napon is Nagy József lesz.

 

  • Augusztus 17. csütörtök – Gyárlátogatás az Igazi Tiltott Sörnél

Látogatást teszünk Csíkszentsimonban az Igazi Tiltott Csíki sört gyártó manufaktúrában, ahol 13 órakor indul a gyárlátogatás. Gyülekező 3/4 1-kor a gyár parkolójában. A legegyszerűbb programot választottuk, ami a gyár bemutatásával és korlátlan sörfogyasztással egy órás időtartamú és ingyenes.

 

  • Augusztus 18. péntek – Túra Ugra-tetőre

Az Ugra-tetőn Berszán Lajos atya szentmisét mutat be a Keleti-Kárpátokban hősi halált halt katonák emlékére. Gyülekező 1/2 9-től Gyimesfelsőlokon az Árpád-házi Szent Erzsébet Líceum Udvarán, indulás 9 órakor. Délután 4 órakor “hagyományt” teremtve a tavalyi év után ismételten megkoszorúzzuk Gyimesközéplokon (a templom mögötti temetőben) az I. világháborúban hősi halált halt Kövendy Ferenc zászlós úr és bajtársainak sírját, tisztelegve a Nagy Háború áldozatainak emléke előtt.

 

  • Augusztus 19. szombat: A 32-es határvadászok emlékútja

Gyülekezés és regisztráció 8 órától Hidegségben, a Fatányéros panziónál, indulás 9 órakor. Csíkszentdomokosról az elmúlt évekhez hasonlóan szervezünk buszos visszautazási lehetőséget Hidegségben hagyott autóinkhoz.

 

  • Augusztus 20. vasárnapszabadprogram

Erre a napra már nem szervezünk programot, de ajánljuk a részvételt a környező települések Szent István napi rendezvényein.

Az egyes napok önálló programként is látogathatók! Túráinkra minden érdeklődőt szeretettel várunk! Fontos: Rendezvényeinken mindenki saját felelősségre vesz részt! Kártérítés semmilyen címen nem igényelhető! Végül a megszokott jó tanácsok túráinkra: az időjárásnak megfelelő túra öltözet, bejáratott bakancs, esőkabát, egy napos túrára elegendő folyadék és élelem.

További info:

http://www.teljesitmenyturazoktarsasaga.hu/tura?id=8045

http://www.teljesitmenyturazoktarsasaga.hu/tura?id=7599

https://www.facebook.com/32.es.hatarvadaszok.utja/?fref=ts

Szervező: Kelet-magyarországi Speciális Mentő Egyesület

Info: Kohl András túraszervező: , tel:+36 30-914-78-19

Eseményhez kapcsolódó Hazajáró epizód

105. rész: Naskalat – A halálraítélt zászlóalj nyomában

8. rész: Kelemen-havasok 1. – Wass Albert hagyatéka