Virág Panzió – Koltó

Virág Panzió – Koltó

Uticélok / Kárpátalja / Máramaros

Hazajáró Pont
Kártyaelfogadó hely

Kedvezmény

Egyesületi tagok számára

A szállásdíjból: 5%

Egy fürdő a sós dézsában és szaunázás: 1000 Ft/fő

Kapcsolat


Kapcsolattartó: Bencze Zita

Koltó
Fő út 177.
(Románia)

GPS: 47.59631, 23.522

Telefonszám:

00 40 262 289 040
00 40 745 568 538 (mobil)

Weboldal:

http://szallaskolto.ro/

E-mail:Koltó már több mint egy évszázada a magyarság zarándokhelye. Petőfi  Sándor és felesége Szendrey Júlia a mézesheteket Koltón, a kalandos életű Teleki Sándor grófnak – Petőfi egyetlen arisztokrata barátjának – kastélyában töltötte. Az itt töltött boldog hetek emlékét őrzi ma is a kastélyban berendezett múzeum a parkban álló páros szobor és a somfa alatti kőasztal melyen verseit írta a magyar irodalom legnagyobb költője. Itt várja nagy szeretettel az erre járó hazajárókat a Virág Panzió.

A Virág panzió *** egy 8 szobás-8 fürdőszobás, 2 ebédlővel rendelkező falusi panzió, az udvarban 12 személyes sós dézsa és bio szauna áll a vendégek rendelkezésére. Tágas udvar, nagy kert, kis halastóval, áfonya ültetvénnyel biztosít igazi falusi idillt az idelátogatóknak .

Nálunk a vendéglátásnak valóságos kultusza van, itt a vendéget családtagnak tekintjük, ugyanitt meg lehet kóstolni a saját háztájiban termesztett, bio alapanyagokból készült házi gasztronómiai különlegességeket, finomságokat az általunk felkínált reggeli, vacsora netán ebéd keretében. A Virág Panzió specialitásai között találjuk Petőfi kedvenc ételét, a Gömböc levest, saját készítésű aranyérmes áfonya pálinkát és még sok más finomságot.

Koltó Észak-Erdély északi csücskében fekszik körülvéve a máramarosi hegyekkel. A magyar határhoz való közelsége lehetővé teszi, hogy pihenőhely legyen mindazok számára, akik átutazóba vannak és Erdély más vidékeire kirándulnak vagy hazafelé tartanak.

Ugyanakkor több napos itt tartózkodásra is ajánlott, mert csillagtúra formájában egész Máramaros bejárható innen: a természeti látnivalók mellett a régi falusi létformát tekintve itt található Európa egyik legérintetlenebb vidéke. Káprázatos fatemplomok közülük nyolc a világörökség része, népviseletek, hagyományok paraszti létforma élő népművészet várja az idelátogatókat. A faluban szállást és ellátást tudunk biztosítani 50-100 személynek, engedélyezett falusi vendégházakban két ágyas, fürdőszobás, igényes körülmények között.

Szeretettel várunk mindenkit!