Kulcsos ház – Kórógy

Kulcsos ház – Kórógy

Uticélok / Délvidék / Szlavónia
Nehézségi szint:
2/10

Hazajáró Pont
Kártyaelfogadó hely

Kedvezmény

Egyesületi tagok számára

Kávé és pálinka árából: 10%

Minden Hazajáró Egylet tag részére.

Idegenvezetés a faluban: ajándék

Minden HHTE tag és szállóvendég részére, aki megismerné Kórógy és környékének történelmét.

Kapcsolat


Kapcsolattartó: Dezső Krisztina

31214 Kórógy
Ive Lole Ribara 38
(Horvátország)

GPS: 45.40651, 18.74464

Telefonszám:

00 385 91 88 47 548


E-mail:Többségében magyar lakta falu a Dráva mentén fekvő Árpád-kori Kórógy. Erről tanúskodik a közeli dombon fekvő várrom is, melynek első írásos említése 1290-re tehető. Egészen a török időkig, amikoris 1536-ban elfoglalták. Azóta üresen áll, és várja sorsa jobbra fordulását.Mint oly sok horvátországi települést, Kórógyot sem kerülte el a délszláv háború, így sok magyar kénytelen volt elhagyni szülőföldjét, ahová csak 1998-ban térhettek vissza. A helyiek híven őrzik ősi nyelvjárásukat és hagyományaikat. A megújulás egyik erős bástyája lehet a magyar állam segítségével újjáépített református templom, ahol vasárnaponként 14 órától tartanak Istentiszteletet. A közeli tájházban lehetőség van megkóstolni a környékre jellemző ízeket, mint például a halpaprikást, a töltött káposztát (szármát), vagy a csevapot. A legkisebbeket lovaglás és szamaragolás várja.

Két ház várja az erre látogató hazajárókat falusi turizmus keretében. Az egyik három szobával rendelkezik, 3×2 fő elszállásolására alkalmas, külön bejáratú, fürdővel felszerelt. A másik  2 főnek, ami pótágyazható, és ugyanúgy külön fürdővel és konyhával felszerelt. Ezen kívül egy kiadó szoba várja az idelátogatót, amely 4 fő befogadására alkalmas.

A szállás ára: 10 eur/fő

A szálláson szívesen látnak csoportokat is, akik szívesen megismernék Kórógy és környékének történelmét, magyar vonatkozásait. Az idegenvezetéssel kapcsolatos további részletekért keressétek Dezső Krisztinát a 00 385 91 88 47 548-as számon.