Kováts Pincészet – Csúza

Kováts Pincészet – Csúza

Uticélok / Délvidék / Drávaköz

Kártyaelfogadó hely

Kedvezmény

Egyesületi tagok számára

Borkóstoló 6 minta - 60 kuna: 16,7%

Minden HHTE tag és családja.

Borkóstoló 4 minta - 40 kuna: 25%

Minden HHTE tag és családja.

Kapcsolat


Kapcsolattartó: Kováts Attila

31308 Csúza
Petőfi Sándor utca 13.
(Horvátország)

GPS: 45.78182, 18.77547

Telefonszám:

00 385 98 985 10 39


E-mail:Családi pincészetünk a horvátországi Csúza községben található, ahol generációk óta foglalkozunk szőlőműveléssel és borkészítéssel.  Jelenleg 15 hektár szőlőterülettel gazdálkodunk.

Az ültetvényeink egy lösz dombság (Báni-hegy) déli oldalán 160-200 méter tengerszint feletti magasságban helyezkednek el, nagy részük fehérborszőlőt adó fajták, azok közül is a legnagyobb arányban olaszrizlinget termesztünk, ami közel a területünk felét teszi ki, ezt követik az alábbi fajták: sauvignon blanc, chardonnay, szürkebarát, tramini.
Vörösbort adó fajtáink területe közel 1,5 hektár nagyságú, mely merlot, pinot noir, kékfrankos és cabernet sauvignon fajtákból áll, amiből vörösbor mellett rozét is készítünk.

A művelésmódok között megtalálhatók a középmagas- és magasművelés módok egyaránt.

A szüret teljes mértékben kézzel történik a reggeli és délelőtti órákban, a pincében a feldolgozást követően a fehér borszőlőfajtáknál az ülepített mustokat zártan, hűtéssel ellátott tartályokban erjesszük, a vörösborszőlő cefréjét hagyományos módon, csömöszöléssel kádakban erjesszük.

A kész borokat értékesítésig, palackozásig tartályokban, illetve fahordókban tároljuk.

Sok szeretettel várunk minden kedves vendéget az 50 fős borozónkba, ahol lehetőség nyílik megkóstolni és megvásárolni a pincészet borait.