Eszék-Baranya megyében, a Duna mellett található Erdőd. Itt, a folyóparton magasodik az erdődi vár, ahonnan csodás kilátás nyílik Bácskára. A hegyháti magyarok a 19. század végén költöztek be a folyó túlpartján fekvő Gombosól és Doroszlóról. A faluban és környékén lakók főleg mezőgazdaságból élnek, ahogy a mi családunk is.
A Hugyik család több generáció óta szőlő- és gyümölcstermesztéssel foglalkozik. Ennek szeretete generációról generációra öröklődött szűkebb családunkban, ahol én is már gyerekkorom óta segédkezem. Nekem különösen a szőlő- és gyümölcstermesztés nőtt a szívemhez, amivel ma is foglalkozom.
Sárgabarackból a környék egyik legjobb pálinkáját, szőlőből pedig finom fehér bort készítünk. Ezzel és finom, házi készítésű sós kiflivel várunk minden erre járó hazajárót, aki szívesen megismerné az Erdődi-hegyhát történetét és magyarságát. Szívesen látunk csoportokat is.
Árak:
5–10 főig borkóstoló+sós kifli: 75 kn/fő (HHTE tagoknak: 67 kn/fő)
5–10 főig pálinkakóstoló+sós kifli+török kávé: 100 kn/fő (HHTE tagoknak: 90 kn/fő)