Őszi Hazajáró túra a Visegrádi-hegységben

Őszi Hazajáró túra a Visegrádi-hegységben

A Hazajáró Egylet hagyományteremtő szándékkal minden évszakban gyalogtúrát szervez valamelyik hazai hegységünkben. Az első őszi túránkat október 3-án rendezzük meg a Visegrádi-hegységben. A résztvevők egy rövid, vezetett 3 km-es és egy hosszabb, 17 km-es táv közül választhatnak. Mindkét túra Dobogókőről indul és oda is érkezik. A hosszú túra különlegessége, hogy ellenőrzőpontjain a Hazajáró szereplőkön túl különböző elszakított országrészek – Felvidék, Erdély, Délvidék és Muravidék – képviseltetik magukat, és külhoni vendégeink meglepetésekkel is készülnek. A 17 km-es túra másik érdekessége, hogy azt a látnivalókban gazdag útvonalat járja be, amit 2011 őszén, még a műsor kezdete előtt a Hazajáró stábja is végigjárt, egyfajta próbaforgatás keretében. A túra végén a célban rendhagyó közönségtalálkozó keretében le is vetítünk egy exkluzív, eddig sehol nem közölt rövidfilmet az első Hazajáró forgatás kulisszáiról. A túra rajtjában és céljában lehetőség lesz belépni a Hazajáró Egyletbe. A túra nevezési díja a tagoknak kedvezményes. Tartsatok velünk, éljük át együtt a Hazajáró első útját, a próbaforgatás izgalmait, a Visegrádi-hegység csodavilágát!

A túrák részletei:

A részletes leírás (Itiner) letölthető az alábbi hivatkozásról:

Őszi Hazajáró túra – itiner

Hosszú túra

Útvonal: Dobogókő – Öreg-vágás-hegy – Király-kút – Akasztó-hegy – Prédikálószék – Vadálló-kövek – Malompatak-völgy – Rám-szakadék – Jász-hegy – Dobogókő

Rajt, cél: Dobogókő, Zsindelyes Vendégház
Indítás: 7:00-9:30 óra
Nevezési díj: 1000 Ft (Hazajáró Egylet tagoknak: 500 Ft)
Táv: 17,240 km
Szint: 766 m
Szintidő: 7 óra
Díjazás: Oklevél, kitűző
Ajánlott turistatérkép: Pilis és a Visegrádi-hegység
Rajt: 7:00 – 9:30 között

Rövid, vezetett túra

Útvonal: Dobogókő – Mária-kegyhely – Thirring-szikla – Dobogókő (Thirring-körút)

Rajt, cél: Dobogókő, Zsindelyes Vendégház
Indítás: 10:00 és 13:00 óra
Nevezési díj: 500 Ft (Hazajáró Egylet tagoknak ingyenes)
Táv: 3 km
Szintidő: 2 óra
Szint: 177 m

16:30: Rendhagyó közönségtalálkozó a Hazajáró alkotóival, melynek keretében bemutatjuk a Hazajáró 2011-es próbaforgatásán készült felvételeket.

További információk a Teljesítménytúrázók Társasága weboldalán.

Kérjük a részvételi szándékot jelezzétek a Facebook esemény oldalon.