Hazajáró túra az Ipolyfeszten

Hazajáró túra az Ipolyfeszten

Még valamikor a tavasz során kerestek meg bennünket az első alkalommal megrendezésre kerülő Ipolyfeszt szervezői, hogy nem csinálnánk-e egy Hazajáró túrát a fesztivál keretében. Természetesen nagy örömmel mondtunk igent, hisz mind az Ipoly mente, mind a Börzsöny nekünk a hazai pályát jelenti. 

Azt azonban álmunkban sem gondoltuk volna, hogy majd kétszázan jelentkeznek a Börzsöny nyugati gerincét bejáró vezetett túrára. Némi fejtörést azért okozott, hogy ezt a létszámot miként fogjuk a terepen kezelni, de végül maradtunk az eredeti ötlet mellett, és meghívtuk a Börzsöny legkiválóbb túravezetőit, hogy kissé elosszuk a terhet. Sziva Zoltán és Bezeczky Árpád személyében két olyan szakavatott kalauzzal egészült ki csapatunk, akik már a Hazajáró Ipoly mentén forgott filmjeiben is szerepeltek.

Túrázunk a Börzsönyben.

Június 22-én a csapadékot ígérő előrejelzés mindössze az előzetesen regisztrálók negyedét riasztotta csak el, így olyan 150-en indultunk neki Kemencéről a Strázsa-hegynek. Viszonylag gyorsan elértük az első igazán pazar kilátást nyújtó ormokat, ám kétség kívül a nap csúcspontja a Holló-kőről elénk táruló panoráma volt. A Salgóvárnál adta át stafétát Sziva Zoli barátunk Bezeczky Árpádnak, akivel kalandos úton érkeztünk le a Fekete-völgybe. Innen már sokan a kisvonatos opcióval érkeztek vissza Kemencére, ahol 18:00 órától egy jó hangulatú Hazajáró közönségtalálkozóval búcsúztunk az Ipolyfeszttől. 

Jövőre is várunk mindenkit, de immár egy könnyed teljesítménytúrára a nyugati gerincre!