Sárfenék

Sárfenék

2019. október 12. szombat 9:00 - 15:00

Helyszín

Arbachmühle
Arbachmühle 1, 2452 Mannersdorf am Leithagebirge, Ausztria

GPS: 47,9584, 16,58714

A Maderspach Kommandó őszi túrája az egykori alsó-ausztriai sárfenéki uradalmat járja körbe.

Túránk a Mannersdorf (Menyhárt) melletti Arbach-malomtól indul. Innen barangoljuk be a 17. században Alsó-Ausztriához került sárfenéki uradalmat, amelynek visszacsatolását Moson vármegye követei 12 alkalommal követelték a pozsonyi rendi országgyűlésen. Meglátogatjuk az egykori Szent Anna kolostort, felmászunk a Máglya-hegyre, ahol egykor talán székely, vagy besenyő határőrök őrtüzei lobogtak, a hegység ÉK-i tömbjének legmagasabb pontján álló Ferenc József-kilátóból gyönyörködünk a Fertő tavi panorámában, végül felkeressük Sárfenék vadregényes várát is. A hosszú táv útvonala érinti a fehéregyházi Templom-hegyet is, a “Legendás Fertő-táj” jelvényszerző mozgalmunk 13. pontját.

Gyülekezőhely: 9:00 – Arbachmühle vendéglő (Arbachmühle 1, 2452 Mannersdorf am Leithagebirge)
Választható távok: 16 km, 23 km.
Szintemelkedés: 370 m, 614 m
Nevezési díj: 1000 Ft.
Díjazás: emléklap, kitűző.

A nevezési díjakból a HHTE tagok, az MTSZ tagok, a diákok és a nyugdíjasok 20% kedvezményt kapnak!

A túra nem teljesítménytúra, szélsőséges időjárás esetén előfordulhat, hogy elmarad, vagy későbbi időpontban kerül megrendezésre. Az esetleges változások miatt kötelező e-mailben előjelentkezni (érdeklődni) a drótpostacímen. A nevezési díjat a rajthelyen kell befizetni.

A túrára Sopronból lesz lehetőség telekocsis rendszerrel is eljutni, ezért arra kérik a szervezők a résztvevőket, hogy mielőbb jelezzék e-mailben, ha szeretnének élni ezzel a lehetőséggel. Valamint jelentkezzenek azok a sofőrök is, akik kocsival jönnének a túrára, és lenne náluk szabad hely.
Soproni gyülekező: Győri úti Lidl parkoló 7:30

Ajánlott szállás: a helyi Hazajáró Ponton a Sopronkövesdi Alkotóházban – https://hazajaroegylet.hu/uticelok/sopronkovesdi-alkotohaz/