A Kárpátok Bércei

A Kárpátok Bércei

Megjelent a Hazajáró készítőinek legújabb kiadványa! Egy hiánypótló film a vadregényes Kárpátok hegyvilágáról, földtani viszonyairól, kivételes élővilágáról és formakincséről. A film a Médiatanács támogatásával készült el, nagy sikerrel mutatta be a Duna TV és alkotói különdíjat nyert a 2015-ös Gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztiválon.

„A Kárpátok bércei” háromnyelvű (angol, német, magyar) DVD megvásárolható a kiadónál:

Ár: 2000,-Ft

Dextramedia Kft. 1037 Budapest, Kunigunda útja 18.
Tel.: 06 (1) 201 3734
Mail:

http://dextramedia.hu/a-karpatok-bercei/

Kapható (rendelhető is) még a Magyar Menedék Könyvesháznál:

http://www.magyarmenedek.com/products/11339/Karpatok_bercei_DVD_-_Moys_Zoltan.htm

Valamint kapható (rendelhető is) az Anima könyvesboltokban:

http://www.animakonyv.hu/index.php?BODY=StaticContent&FILE=shops

A KÁRPÁTOK BÉRCEI

Egy ezerarcú hegykoszorú csodái

Európa szívében, a Kárpátok hegykoszorúja és az általa körülölelt medence páratlan földrajzi egységet alkotnak. A hegyvilág sokszínű mozaikjaiból a kontinens legegységesebb és legjobban körülhatárolható nagytája rajzolódik ki. Természeti tényezői a hegységkeret és a medence szoros egymásrautaltságát, egyben harmonikus kapcsolatrendszerét hangsúlyozzák. A Kárpát-koszorú nemcsak természetföldrajzi, de történelmi és kulturális szempontból is világokat választ el egymástól. Egy évezreden át a Magyar Királyság természetes határát képezte. Természeti viszonyai ma is meghatározzák az itt élők életmódját. A madártávlatból rendkívül egységesnek tűnő hegységív közelebbről határozottan mozaikos, szinte kistájanként változó karakterű képet mutat.

A „Kárpátok bércei” című film arra vállalkozik, hogy összeillesztgesse a vadregényes Kárpátok színes darabkáit, varázslatos vázlatképet nyújtva a változatos hegyvilágról. Nagy Balázs geográfus, egyetemi oktató kalauzolásával a hegység bérceire hágva és völgyeibe szállva megismerhetjük ezerarcú tájait, földtani viszonyait, kivételes élővilágát és formakincsét.