III. Bükkaljai hétvége a Hazajáróval

III. Bükkaljai hétvége a Hazajáróval

2018. október 12. péntek 17:00 - 2018. október 14. vasárnap 14:00

Helyszín


Noszvaj, Várkúti Turistaház és Kóborló Panzió, Várkút utca, Magyarország

GPS: 47.95644, 20.44122

Idén is – immáron 3. alkalommal – megrendezzük a Hazajáró Egylettel közös Bükkaljai hétvégénk, melyen a Prima Primissima közönségdíjas Hazajáró honismereti műsor alkotói lesznek vendégeink és túratársaink a Bükkalján. A hétvége során Jakab Sándor és Kenyeres Oszkár mellett a sorozat “vendég” szereplőivel és stábjából is sokakkal találkozhattok.

Az egész hétvégés program célja, hogy népszerűsítsük Kárpát-medencei természetjárást és a turizmust és megismertessünk a résztvevőkkel egy különleges tájat, a Hungarikum címmel kitüntetett Bükkalját és annak egyedülálló kőkultúráját.

HELYSZÍN:
A közönségtalálkozó Egerben, a Líceumban lesz, míg a hétvége szállása a Várkúti Turistaházban, a túrák pedig a Bükkalján.

A hétvége résztvevőinek a Várkúti Turistaház kedvezményes szálláslehetőséget biztosít 6000 Ft/fő/éj áron, félpanziós ellátással (reggeli, vacsora).
Szállásfoglalás (a programra hivatkozással):

PROGRAM:
október 12. péntek – Közönségtalálkozó Egerben a Hazajáróval
Helyszín: Eger, Líceum
Időpont: 17:00

október 13. szombat – Bükkaljai kőkulTÚRA: Cserépfalu és Cserépváralja kőemlékei
Útvonal: Cserépfalu – Ördögtorony kaptárkő – Mész-patak szurdoka – Hideg-kút laposa – Cserépi-legelő – Dobi-rét – Felső-szoros (Kő-völgy) – Cserépvár – Mangó-tető kaptárkövei – Cserépváralja, Cserépvár Étterem

A túra végeztével a Cserépvár Étteremben meleg ebédet (babgulyás) lehet igényelni előzetesen, 1000 Ft/fő áron és szintén itt, lehetőség lesz egyik kedvenc helyi borászunk, Hajdú Roland borait is megkóstolni, illetve megvásárolni.

A Cserépvár Étteremtől szafaribusszal szállítjuk vissza a résztvevőket Cserépfaluba 17 órakor (ingyenesen).

Táv/szintemelkedés: 14 km/300 m (könnyű túra)
Időtartam: 7 óra

Találkozóhely és időpont: Cserépfalu, református templom; 8:30-kor (Egerből a 7:15-kor induló busszal érdemes érkezni).

Busz Cserépfaluból vissza Egerbe: 17:46

Akik csak a szombati túrára szeretnének becsatlakozni (tehát nem vesznek részt az egész hétvége programján) azokat itt kérjük, hogy jelentkezzenek: https://goo.gl/forms/7N78786zWwuIBD882

október 14. vasárnap – Barangolás Várkút környékén
Útvonal: Várkút – Dolomit-bánya – Tiba-kút – Nagy-Eged hegy – Várkút
Időtartam: 5 óra

Akik a teljes Bükkaljai hétvégén részt kívánnak venni, kérjük, hogy ezt jelezzék az címen (honnan, mikor érkeznek és hol szállnak meg). A programunk ingyenes, de regisztrációhoz kötött!