Kaptárkövek Teljesítménytúra

Kaptárkövek Teljesítménytúra

2023. június 17. szombat 7:00 - 20:00

Helyszín

Bükkalja
Eger, Mátyus Udvarház, Eged-hegyi Lovastanya, Magyarország

GPS: 47.91294, 20.40986

Téged is kiver a víz a tömegtől? Már neked is eleged van a rajtnál tolongásból és türelmetlenkedésből? És mélységese elszomorít a teleszalagozott erdők no meg a széthagyott poharak és csokipapírok látványa? Megértünk, hisz nem erről kéne szóljon a teljesítménytúrázás…

Szeretnél részt venni egy olyan teljesítménytúrán ahol családias a hangulat és a szervezők a szívüket, lelküket beleadják, miközben a természetet is óvják? Akkor téged is vár a Kaptárkövek Teljesítménytúra a Bükkalján! Itt mindenki mosollyal és örömmel fogad, mert neked szeretnének élményeket nyújtani és megismertetni veled csodás vidékünket. Itt nem csupán a tempó a fontos, hanem próbára teheted tájékozódási képességeidet is. Ne ess kétségbe, ha eltévedtél, inkább jelzéseket keress szalagozás helyett és ügyesen forgasd a térképet! Cserébe páratlan ritkaságok, különleges szépségek várnak út közben: lenyűgöző kilátások a hegyek tetején, titokzatos kőfülkék az erdők rengetegében és vulkanikus borok az évszázados pincék mélyén.

A Bükkalja vadregényes és menő, de nem adja könnyen magát! Tájékozódni kell, így a térkép lesz az úton a legjobb barátod. 15; 30 és 50 kilométeres távokkal várjuk a kalandvágyó túrázókat 2023. június 17-én szombaton.

RÉSZLETES TUDNIVALÓK:

A rendezvény időpontja: 2023. június 17. szombat

A rendezvény szervezője: Kaptárkő Egyesület (székhelye: 3300 Eger, Kallómalom utca 32. III/9.; elérhetősége: , +36202181450)

A rendezvény rajt és cél helyszíne: Mátyus Udvarház (Eger)

A túra rajt/célja egy igen különleges helyszín, mely Egerhez közel, mégis zavartalan környezetben, a Bükkalja lankái közt megbújva terül el. Rendezvényünknek helyet adó Mátyus Udvarház nem csak egy lovastanya, hanem panzióval és étteremmel is várja a résztvevőket, udvarán pedig játszótér és hatalmas füves terület hívogatja a pihenni vágyókat.

Rajtnyitási idő: 6:30

Célzárási idő: 22:00

Szolgáltatások a rajt/célban: WC, ivóvíz vételi lehetőség, büfé, étterem.

Ellátás a rendezvényen: szendvicsek, süti, gyümölcs, csokoládé, müzli, víz és szörp (kizárólag saját pohárba!).

Kötelező felszerelés: íróeszköz (toll, ceruza, filc, egyéb) az ellenőrzőpontok igazolásához.

Útvonal: Minden táv nagyrészt kijelölt turista útvonalon halad, azonban néhány helyen jelzetlen utakon is vezet, így szükséges a tájékozódási- és térképolvasási ismeret. Az útvonalakat a szervezők külön nem jelölik, de saját készítésű térképet és gps tracket biztosítanak a résztvevőknek. Javasolt az útvonalak gps track-jének letöltése mobiltelefonra!

NEVZÉS – kizárólag online

A túrán kizárólag előnevezéssel és a nevezési díj előre történő kiegyenlítését (webshopunkban, SimplePay segítségével) követően lehet részt venni. Helyszíni nevezésre nincs lehetőség. A kifizetett nevezés átruházható.

Nevezési határidő: 2023. június 14. szerda 22 óra, azonban az egyes távokra meghirdetett létszámkeret beteltét követően az adott távra a nevezést ezen időpont előtt is lezárhatja szervező (15 km-es távon 200 fő, 30 km-es távon 200 fő és 50 km-es távon 50 fő a meghirdetett létszámkeret).

Lemondás: A nevezés lemondása esetén a nevezési díj nem kerül visszafizetésre.

Adatfelhasználás: A nevezéskor elküldött adatok tárolásához és felhasználásához a nevező hozzájárul, az általa megadott email címre a rendezőség üzeneteket küldhet a teljesítménytúrával kapcsolatban.

A rendezvény ideje alatt készült képek és felvételek közléséhez a nevező hozzájárul.

Környezetvédelem: A rendezvényen keletkező szemetet kizárólag a frissítő pontokon lehet eldobni, ahonnan a szervezők azt elszállítják. Az útvonalon bármilyen szemét eldobása nem megengedett, ennek megszegése azonnali kizárást von maga után.

A frissítőpontokon a szervezők poharat nem adnak!

Szállás: A teljesítménytúra résztvevőinek ajánljuk a Mátyus Udvarház Panzióját. Foglalni illetve ajánlatot kérni az címen, vagy a weboldalon (https://www.matyusudvarhaz.hu/ajanlatkeres/) található ajánlatkérés űrlapon keresztül lehetséges a túrára való hivatkozással.

TÁVOK:

15 KM:
Rajtidő intervallum: 7:00 – 9:00
Nevezési díj: 2000 Ft
NEVEZÉS – kizárólag online
Táv: 13,81 km
Szintemelkedés: 270 m
Szintidő: 5 óra
Útvonal: Mátyus Udvarház Lovastanya, Eger – Mész-hegy – Nyerges-tető helyi jelentőségű védett természeti terület – Király-rét – Cakó-tető – Czakó-föld – Pajados – Mátyus Udvarház Lovastanya
Frissítőpontok: 1 helyszínen

Meghirdetett létszámkeret: 200 fő
Díjazás: oklevél, továbbá szintidőn belüli teljesítés esetén emlék kitűző vagy hűtőmágnes.

30 KM:
Rajtidő intervallum: 7:00 – 9:00
Nevezési díj: 3000 Ft
NEVEZÉS – kizárólag online
Táv: 29,99 km
Szintemelkedés: 938 m
Szintidő: 10 óra
Útvonal: Mátyus Udvarház Lovastanya, Eger – Mész-hegy – Nyerges-tető helyi jelentőségű védett természeti terület – Király-rét – Czakó-tető – Halyagos – Noszvaj – Síkfőkút – Cseres-tető – Vasbánya tető – Várkút – Nagy-Eged – Mátyus Udvarház Lovastanya
Frissítőpontok: 3 helyszínen

Meghirdetett létszámkeret: 200 fő
Díjazás: oklevél, továbbá szintidőn belüli teljesítés esetén emlék kitűző vagy hűtőmágnes.

50 KM:
Rajtidő intervallum: 7:00 – 8:00
Nevezési díj: 4000 Ft
NEVEZÉS – kizárólag online
Táv: 52,3 km
Szintemelkedés: 1360 m
Szintidő: 14 óra
Útvonal: Mátyus Udvarház Lovastanya, Eger – Mész-hegy – Nyerges-tető helyi jelentőségű védett természeti terület – Király-rét – Czakó-tető – Szomolyai kaptárkövek – Szomolya – Bogács – Cserépváralja – Felső-szoros – Dobi-rét – Hideg-kút laposa – Cserépfalu – Bükkzsérc– Vasbánya tető – Várkút – Nagy-Eged – Mátyus Udvarház Lovastanya
Frissítőpontok: 5 helyszínen

Meghirdetett létszámkeret: 50 fő
Díjazás: oklevél, továbbá szintidőn belüli teljesítés esetén emlék kitűző vagy hűtőmágnes.