Melinda Panzió – Jádremete

Melinda Panzió – Jádremete

A Kalota-havas és a Királyerdő között húzódó Jád völgyében találjuk a Melinda Panziót, ahol magyaros vendéglátással látnak minden turistát a panzió tulajdonosai, Viski Emília és leánya Melinda. Az E60-as nemzetközi főúttól 25 km-re található, az ide vezető út nagy része aszfaltos, az utolsó 8 km köves, de minden autótípussal járható. A szálláshely közvetlenül a Boga-patak partján és 300 m-re helyezkedik el Jádtól. A panzió a környéken található vízesések és barlangok meglátogatásához kiváló bázis. A szállás a település központjában található, a templom és a bár közelében. A panzió 4 apartmannal rendelkezik, minden apartman 2 szobával és fürdőszobával felszerelt, 4,5,6 fő számára. Van 2 szoba saját fürdőszobával, 2,3,4 fő számára és egy szoba 2 fő számára melynek a fürdőszobája a folyósról nyílik. A Melinda Panzióhoz tartoznak még kisebb villák is, így tud fogadni nagyobb csoportokat is, 50-60 főig. A panzióhoz több dézsafürdő is tartozik. Festői környezetben lehet bográcsozni, hintázni, úszni a medencében, teniszezni. Igény szerint tud biztosítani reggelit illetve félpanziós ellátást.

GasztroZsiványok

GasztroZsiványok

Valódi, MAGYAR ízek, frissen és finoman. Gyere el a büfénkbe, Vácon, személyesen a legjobb street food-ért vagy rendelj online -a la carte- kínálatunkból! Mit ennél ma ebédre vagy vacsorára? Az egész család megtalálja a fogára valót. Gazdag, friss sültek, levesek, desszertek és valódi disznótoros fogások is. Ha többen vagytok, a többszemélyes tálakat is ki kell próbálni!

FeeLing Vendégház – Csizér

FeeLing Vendégház – Csizér

Mint a mesében: apró román parasztfalu a meszesalji magyar uradalomban, zsupfedeles faházikókkal. A faluszélén hangulatos vendégház, odabent terülj-terült asztalkámmal, a házigazda, László Mihály jóvoltából. A Hazajárót ez a kép fogadta a Meszes-hegység délnyugati hajlatában, Csizéren, a magyar kézben lévő Feeling Vendégházban. A remek szállást rögtön Hazajáró Ponttá is avattuk 2020 februárjában, aztán amint lehetett vissza is tértünk. Minderre már 2021 februárjában került sor. Ekkor már a dézsafürdőzés örömeit is élvezhettük. A Feeling Vendégház kiváló kiindulópont a Királyerdőt, a Kalota-havast és a Réz-hegységet bejáró túrákhoz, de aki Kalotaszeg vagy a Szilágyság bebarangolására indul, azoknak is meleg szívvel ajánljuk.
Az 1,8 hektár területen erdő, rét, gyümölcsös, focipálya, halastó, és istálló is található, benne két pónival. A faház svéd fenyőfából készült, 6 hálószobával, erkéllyel, nappalival, konyhával, 2 fürdőszobával, fedett terasszal, van benne ping-pong asztal és biliárdasztal is. A ház melletti fedett részen található a dézsafürdő.

Csaba Vendégház és “Csűr” Szálló – Siklód

Csaba Vendégház és “Csűr” Szálló – Siklód

Siklód a „hegyre szúrt” falu a „világ végén.” Egy zsákfalu, egy „élő skanzen” a Székely Sóvidéken. A Csaba vendégház, és „Csűr” szálló, egy több mint 100 éves Sóvidéki tornácos ház, és egy a Csűrből átalakított szállás. Siklód település legmagasabban fekvő részén, a Murva utcában található (750 m) csodálatos, panorámás kilátással a településre, a Kós Károly által tervezett református templomra, és az öreg haranglábra. Eredeti stílus, hagyományos bútorok, összkomfort, csodálatos kilátás, nyugodt pihenés. Bővebben

Kulcsos ház – Felsőgereben

Kulcsos ház – Felsőgereben

2020. november 28-án került átadásra a Kárpátaljai Hazajáró Egylet kulcsosháza Felsőgereben községben, amely 2020. december 3-tól várja a Kárpátaljára látogató hazajárókat.

Bővebben

Zúgó

A 16. században a Peckovics család népesítette be. Itt is megtaláljuk a görög katolikus ruszinok épített örökségének egy szép, 18. századi darabját, a Szentlélek tiszteletére szentelt fatemplomot. Szépen megújult és hála az Égnek nem bádog fedi, hanem, mint régen, zsindely.

De Zúgó nem csak fatemplomáról nevezetes, hanem az Árpád vonal egyik maradványáról is. Az épen maradt bunkert ma már egy élelmes, vállalkozó szellemű ruszin, Valeriy Kondes hasznosította, s egy egészen egyedülálló turista szálláshelyet alakított ki benne. A Grün Hof egy kis háborús múzeum is egyben.

Hugyik Krisztián gyümölcstermesztő – Erdőd

Hugyik Krisztián gyümölcstermesztő – Erdőd

Eszék-Baranya megyében, a Duna mellett található Erdőd. Itt, a folyóparton magasodik az erdődi vár, ahonnan csodás kilátás nyílik Bácskára. A hegyháti magyarok a 19. század végén költöztek be a folyó túlpartján fekvő Gombosól és Doroszlóról. A faluban és környékén lakók főleg mezőgazdaságból élnek, ahogy a mi családunk is. Bővebben

Kováts Pincészet – Csúza

Kováts Pincészet – Csúza

Családi pincészetünk a horvátországi Csúza községben található, ahol generációk óta foglalkozunk szőlőműveléssel és borkészítéssel.  Jelenleg 15 hektár szőlőterülettel gazdálkodunk. Bővebben