Kis-Polyána

A Bukovina és a Magurka csúcsok közötti nyeregből csodás kilátás nyílik. Nyugat felé a Bélai-havasok masszívuma és a mögüle előkandikáló Lomnic uralja a látóhatárt. Északon a Pieninek mészkővilága is előbukkan.

Kopott-csapás-nyereg

A Horgas-havas alatt, a Sebes-Körös és a Fekete-Körös vízválasztóján, a Kopott-csapás nyergében tiszta időben csodálatos látvány fogad. Délre a Pádis és a Bihar rétjeit és erdős kúpjait látjuk. A Varasó-medence felett a Kék-Magura erdős hátát, távolabb a Déli-Kárpátokat is.

Terkő-nyereg

A Terkő-mező egy újabb nevezetes igazodási pont. Széles nyerge a Tatros és az Olt vízgyűjtő medencéjének a választóvonala. Valahol itt találkozik egymással a Tarkő, a Hagymás és a Naskalat vonulata.

Grind-nyereg

Az északi és a déli gerincet választja el a Grind-nyereg. Innen csodás kilátás nyílik a Bucsecs-hegységre, és a Királykő déli gerincére. Itt a Grind-kunyhó nyújt menedéket a vándornak.

Buila-nyereg

A nyeregben található Patrunsa hegyi kolostora.

Kurmatura-nyereg

A gerincre szép bükkerdőn át vezet az út, majd a Kurmatura-nyeregtől fenyvesekkel találkozunk. Innen vezet tovább a sziklás, meredek hegyi ösvény a hegység két csúcsára: a Buila és a Vânturariţa csúcsra.