GasztroZsiványok

GasztroZsiványok

Valódi, MAGYAR ízek, frissen és finoman. Gyere el a büfénkbe, Vácon, személyesen a legjobb street food-ért vagy rendelj online -a la carte- kínálatunkból! Mit ennél ma ebédre vagy vacsorára? Az egész család megtalálja a fogára valót. Gazdag, friss sültek, levesek, desszertek és valódi disznótoros fogások is. Ha többen vagytok, a többszemélyes tálakat is ki kell próbálni!

Szántódpuszta Idegenforgalmi és Kulturális Központ

Szántódpuszta Idegenforgalmi és Kulturális Központ

Az 1986-ban építészeti nívódíjat, 1994-ben Európa Nostra díjat nyert SZÁNTÓDPUSZTA, a XVIII-XIX. századi páratlan majorsági műemlék-együttes, mely a Balaton déli partján, a 7-es számú főút mellett található.
A puszta mintegy harminc épülete eredeti állapotban őrzi egy majorság képét.

Szántódpusztán ma IDEGENFORGALMI ÉS KULTURÁLIS KÖZPONT működik, mely számos képzőművészeti, kultúrtörténeti és néprajzi kiállításnak ad otthont:

– Helytörténeti kiállítások
– Itt található a Balaton egyetlen akváriuma, mely a tó élővilágát mutatja be.
– Festménygaléria
– Lovascentrum
– Állatsimogató
– Lakosztályok

Célunk és feltett szándékunk a kapcsolatépítés, bemutatkozási lehetőséget kínáló, hagyományainkat felelevenítő, az ősi magyar értékeket mindenki számára megismertető és őrző közös tevékenység. Bemutatkozási alkalmat kívánunk teremteni nemcsak a somogyi, hanem dél- és nyugat dunántúli kézművesek, kovácsok számára. Ezt az ősi magyar emlékhelyet szeretnénk még jobban, több rendezvénnyel életre kelteni.
Ennek szellemében szeretettel várjuk azokat az alkotókat, résztvevőket, akik az általunk képviselt célt magukénak érzik és közös rendezvények keretein belül hagyományteremtő céllal, programokkal gazdagítanák ősi magyar értékeinket!

A szezon folyamán számos csoportot tudunk fogadni előre megbeszélt programokkal, ebéddel, borkóstolóval. Iskolás gyermekek részére kedvezményes belépő a területre. Kérésre megszervezzük a kézműves foglalkozásokat, íjászatot korhű viseletben, néptánc bemutatót. Nyáron lovas táborok működnek. Minden betérő vendég számára lovaglási, kocsikázási, pónizási lehetőség áll rendelkezésre. Megszervezzük esküvők, családi és céges rendezvények lebonyolítását.

 

Dunamocsi Csárda

Dunamocsi Csárda

Magyar étterem Dunamocson, ahol mindig örömmel látják a Hazajáró Egylet tagjait.

Nyitvatartás: 11:00 – 21:00

Andretti Pizzéria és Kávézó – Újpest

Andretti Pizzéria és Kávézó – Újpest

Szeretettel várunk Újpesten az Andretti Pizzériába és Kávézóba, ahol minden pizza magyar alapanyagokból készül! A nyári időszakban valódi fagylaltkülönlegességek közül lehet választani, ráadásul a Hazajáró Egylet tagoknak minden második gombóc az Andretti ajándéka!

Pogányvár Fogadó – Egyházasbást

Pogányvár Fogadó – Egyházasbást

Kedves Vándor!

Reméljük lesz szerencsénk egymáshoz, s kárpát-medencei kalandozásod során betérsz hozzánk!

Fogadónk Egyházasbást településen található, Gömör és Hont vármegyék határán. A közelben leledzik nagy büszkeségünk és múltunk felbecsülhetetlen értékű hagyatéka, a Pogányvár hegy, melynek ősi szikláin rovás jelek találhatóak.

A medvesi bazaltorgonák szintúgy olyan látni és megismernivalót képviselnek, melyet a túrázónak, kirándulónak és nyaralónak egyaránt érdemes felvésnie a bakancslistájára! A Ragács hegy és az azt körülvevő táj, télen s nyáron egyaránt a természetbarátok és fotósok kebel barátja lehet.

A közelben található várak és várromok pedig: sőregi Bagolyvár, Ajnácskő, Fülek, Somoskő és Salgó vára.

Medvesalja szűkebb értelemben a Barkósághoz, tágabb értelemben véve pedig a Palócsághoz tartozik, ennek minden stílusjegyével, formavilágával és ízével együtt, mely nem titok, hogy bőséges tapasztalnivalót tartogat az utazó számára!

Fogadónk 6 szobát tart számon, összesen 20 főt tudunk elszállásolni. Éttermet és kávézót is üzemeltetünk, s 2017 nyarától szeretnénk elindítani “paraszt-wellnes” lehetőségünket, melynek árnyékában fürdődézsa, szauna és masszázs fognak állani!

Ábel Bölcsője Panzió – Farkaslaka

Ábel Bölcsője Panzió – Farkaslaka

Az Ábel Bölcsője Panzió Erdély keleti csücskében, Székelyföld szívében, Tamási Áron szülőfalujában, Farkaslakán található. A panzió Marosvásárhely és Szováta után, Székelyudvarhely előtt 10 km-re, a Tamási síremlék szomszédságában helyezkedik el. A főút zaját nagy parkoló és szomorúfüzekkel szegélyezett nyári kert zárja el. A tágas udvar biztonságos parkolásra, a panorámás kert grillezésre, bográcsozásra nyújt lehetőséget. Igény szerint bőséges reggelit és estebédet kínálunk. A vándor, ki nálunk megpihenni, szórakozni vágyik talál lehetőséget. A közös programoktól, kirándulásoktól sem zárkózunk el, mert a vendégeink egyben a barátaink is. Panziónk 14 szobával és 13 fürdőszobával rendelkezik, egyidejűleg 50 főt tudunk elszállásolni. A panzió területén vezeték nélküli internet kapcsolat létesíthető, /wifi/. A szobák műholdas tv-vel vannak felszerelve. A székely és magyar konyha legjavából ízletes és bőséges reggelit és vacsorát kérhetnek a vendégek, amit a hangulatos ebédlőben, vagy akár a szabadban is elfogyaszthatnak. Kisebb csoportok részére is kemencében sült különleges ételeket szolgálunk fel. A programszervezéssel és minden más információval a vendégek rendelkezésére állunk az itt tartózkodásuk alatt. 3 nap fölötti tartózkodás esetén, zenés-táncos mulatságot szervezünk. Ünnepek alkalmával és nagyobb csoportok részére, zenés mulatságot és ünnepi menüt szolgálunk. Népi mesterségek megtekintésében is segítséget nyújtunk , ajándéktárgyak vásárlására is helyben van lehetőség. Betekintést nyerhetnek a Székely fafaragó rejtelmeibe. (Jakab Antal fafaragó). Igény szerint közös gyalogtúrára, esztena megtekintésére, gombázásra, szekerezésre, jeep-túrára, télen szánkózásra is lehetőséget biztosítunk. Félpanziós ellátás esetén megkóstolhatják a farkaslaki szilvapálinkát és a fatüzelésű kemencében sült házikenyeret valamint házi tejet.

Vackor Tanya – Zselic

Vackor Tanya – Zselic

Kaposvár legtisztább levegőjű részén, érintetlen természeti környezetben várja a pihenni, kikapcsolódni vágyókat. Ideális egyéni és csoportos üdüléshez, családi és baráti összejövetelek rendezéséhez, partik szervezéséhez, valamint erdei iskolai, oktatási programok megvalósításához. A vendéglátók teljes ellátással gondoskodnak a vendégek kényelméről, a táborban hideg-meleg vizes zuhanyozó, melegítőkonyha, igény esetén napi háromszori étkezés, büfé áll rendelkezésre. A táborban eltöltött szabadidőt még kellemesebbé teszi, a természeti környezethez kapcsolódó programokban való részvétel: lovaglás, horgászás a 11 hektáros Töröcskei-tavon, természetjáró túrák a Zselic csodálatos tájain.

 

Malomkert Fogadó – Felsőcsernáton

Malomkert Fogadó – Felsőcsernáton

A Malomkert

A Malomkert működtetője a Holnap Egyesület szociális vállalkozás, mely öt másik romániai megyében található civil szervezettel közösen részesült támogatásban az Európai Uniótól, a RESoRT – A Hagyományokon Alapuló Vidéki Szociális Vállalkozások Hálózata című programon keresztül. A projekt révén egy rusztikus, de ugyanakkor modern turisztikai központot hoztak létre.
A turisztikai központ szociális vállalkozásként működik, különböző szolgáltatásokat nyújt, ugyanakkor arra is törekszik, hogy működésével több társadalmi problémára is megoldást találjon. Fő üzleti célja között megtalálhatóak például a fenntarthatóság, az értékmentés, a hagyományőrzés, a környezetvédelem, a foglalkoztatások bővítése és a szociális ellátás minőségének javítása. Jelenleg négy hátrányos helyzetű személyt alkalmazott az egyesület.
Ez a típusú program beépül a korábban elkezdett népművészeti, népi mesterségeket és népszokásokat életben tartó folyamatok sorába (házi laskakészítés, kenyérsütés, gyógynövénygyűjtés, és -hasznosítás, zakuszka-eltevés, hecserlifőzés, savanyúságkészítés, szörpök, erdei gyülmölcsök gyűjtése és konzerválása, rongyszőnyeg-készítés, mézeskalácsok készítése).
Az egyesület célja, hogy a Malomkertben a munkahelyteremtés, a helyi értékek megmentése, átadása, a jövedelemszerzés, annak visszafordítása, a szociális vállalkozások keretében megvalósuljon.