Kováts Pincészet – Csúza

Kováts Pincészet – Csúza

Családi pincészetünk a horvátországi Csúza községben található, ahol generációk óta foglalkozunk szőlőműveléssel és borkészítéssel.  Jelenleg 15 hektár szőlőterülettel gazdálkodunk. Bővebben

Borozó – Európa Udvar – Komárom

Borozó – Európa Udvar – Komárom

2008-ban nyitott meg kapuit Észak-Komáromban az Európa Udvarban a Borozó. Első körben bevezettük a BTK-t, azaz a Borozós Tagsági Könyvet, melyet a komáromi Selye János Egyetem hallgatói igényelhettek és kedvezményes fogyasztáshoz juthattak általa. Ez nem várt sikert hozott, így már könnyebben tudtuk meglovagolni, hogy a kéthetenkénti egyetemi bulik alkalmával zsongott a belváros, így később már a Borozó is. Bővebben

Szabó Pincészet – Karancs

Szabó Pincészet – Karancs

Családunk már több évszázada készít bort. A hagyományőrzésről tanúskodik az 1633-ból eredő családi címerünk. Mára már a jelképünkké vált, amely a boros címkéink egyik fő alkotóeleme is. 2016 decemberében megkaptuk a “Horvátország falusi turizmusának napraforgója” nevezetű különdíjat a horvát borturizmusban való nemzeti kisebbség hagyományának sikeres interpretálásért. 

A Báni-hegy délfekvésű domboldalára telepített szőlőültetvényeik garantálják a kiváló minőségű alapanyagot. A kínálatunkban védett földrajzi eredetű, kiváló minőségű száraz borok – olaszrizling, sauvignon blanc, pinot blanc, rosé, cabernet sauvignon és merlot – található.

Szeretettel várjuk az új, 50 férőhelyes kóstolótermünkben, ahol több mint száz éves fából készült padokon üldögélve az idelátogatók megkóstólhatják a karancsi vidék lankáin termett szőlőből készült borokat.

Bányász Pince – Brennbergbánya

Bányász Pince – Brennbergbánya

Az alpesi tájat idéző, sajátos szerkezetű, szétszórt házcsoportok alkotta Brennbergbánya Magyarország egyik legnyugatibb csücskében, a Soproni-hegység erdejének mélyén fekszik, ezért jó kiindulópontja lehet a Trianonban kettészakított hegyvidéken tett kirándulásoknak, gyalogtúráknak. Bővebben

Szántódpuszta Idegenforgalmi és Kulturális Központ

Szántódpuszta Idegenforgalmi és Kulturális Központ

Az 1986-ban építészeti nívódíjat, 1994-ben Európa Nostra díjat nyert SZÁNTÓDPUSZTA, a XVIII-XIX. századi páratlan majorsági műemlék-együttes, mely a Balaton déli partján, a 7-es számú főút mellett található.
A puszta mintegy harminc épülete eredeti állapotban őrzi egy majorság képét.

Szántódpusztán ma IDEGENFORGALMI ÉS KULTURÁLIS KÖZPONT működik, mely számos képzőművészeti, kultúrtörténeti és néprajzi kiállításnak ad otthont:

– Helytörténeti kiállítások
– Itt található a Balaton egyetlen akváriuma, mely a tó élővilágát mutatja be.
– Festménygaléria
– Lovascentrum
– Állatsimogató
– Lakosztályok

Célunk és feltett szándékunk a kapcsolatépítés, bemutatkozási lehetőséget kínáló, hagyományainkat felelevenítő, az ősi magyar értékeket mindenki számára megismertető és őrző közös tevékenység. Bemutatkozási alkalmat kívánunk teremteni nemcsak a somogyi, hanem dél- és nyugat dunántúli kézművesek, kovácsok számára. Ezt az ősi magyar emlékhelyet szeretnénk még jobban, több rendezvénnyel életre kelteni.
Ennek szellemében szeretettel várjuk azokat az alkotókat, résztvevőket, akik az általunk képviselt célt magukénak érzik és közös rendezvények keretein belül hagyományteremtő céllal, programokkal gazdagítanák ősi magyar értékeinket!

A szezon folyamán számos csoportot tudunk fogadni előre megbeszélt programokkal, ebéddel, borkóstolóval. Iskolás gyermekek részére kedvezményes belépő a területre. Kérésre megszervezzük a kézműves foglalkozásokat, íjászatot korhű viseletben, néptánc bemutatót. Nyáron lovas táborok működnek. Minden betérő vendég számára lovaglási, kocsikázási, pónizási lehetőség áll rendelkezésre. Megszervezzük esküvők, családi és céges rendezvények lebonyolítását.

 

Vura Vinotéka – Nagyvárad

Vura Vinotéka – Nagyvárad

A Vura Vinotéka Nagyvárad belvárosában2013 óta igényes, exkluzív helyszínen várja a borkedvelőket.  Üzletünk több mint 300 féle, jobbára Kárpát-medencei bort kínál kóstolásra és megvásárlásra.  Borkóstolóinkat kifejezetten ajánljuk csoportoknak vagy baráti társaságoknak, céges összejövetelekre, konferenciák résztvevőinek. Kóstolóinkat mindig a csoport és a vendégek igényeihez igazítjuk,elsősorban a helyi borokon keresztül szeretnénk bemutatni a Partium,vagy Erdély “bortörténelmét”. A Szilágysági,Szatmári vagy Arad-Hegyaljai minőségi borok méltán hirdetik a múlt és jövő értékeit.    A különlegességek kedvelőinek nagy élmény lehet az őshonos,ritkaság-számba menő szőlőfajták borainak ízlelése.

A kóstolókat csak előzetes egyeztetés alapján tudjuk megtartani.